Flere tusinder Yousee-kunder helt i sort i tre døgn

I snart tre døgn har 2.000 borgere og erhvervsdrivende i Nordsjælland stået uden adgang til telefoni, bredbånd og tv. Se hvorfor selskabet ikke har været i stand til at fikse problemet.

Læs også: Fejl på fejl: Derfor ramte Yousee-nedbrud hele landet

Kæmpe Yousee-nedbrud rammer titusindvis af seere

Et overgravet fiberkabel krydret med bureaukratisk tovtrækkeri mellem Yousee og kommunen.

Det er årsagen til, at omkring 2.000 borgere og erhvervsdrivende, heriblandt flere butikker i Fredensborg i Nordsjælland, har stået uden bredbånd, tv og telefoni i snart tre døgn.

Det fortæller kommunikationschef i Yousee, Ib Konrad Jensen, da Computerworld ringer for at høre, hvordan det kan ske, at flere tusinde borgere har haft sort skærm og ingen telefoni og bredbånd i snart tre dage.

Han bekræfter, at Yousee onsdag ved frokosttid modtog en fejlmelding om problemer i området.

Må ikke røre ved det
"Vi gik herefter i gang med fejlsporingen og nåede frem til, at det var et fiberkabel, der var fejlramt. Men det viser sig så, at det ikke er vores kabel, men et fiberkabel ejet af Fredensborg kommune, vi har lejet os ind på. Det betyder, at vi ikke må røre ved det," lyder det fra kommunikationschefen.

Han fortæller, at det først torsdag lykkedes Yousee at finde frem til en person i kommunen, der kendte til det pågældende fiberkabel.

Det overgravede kabel er placeret cirka 180 meter fra byens vandtårn.

Bureaukratisk tomrum
Men problemet lander herefter i et bureaukratiske tomrum mellem kommunens og Yousees stol, da der er usikkerhed om driftsaftalen, herunder hvem der har ansvaret for kablet.

Problemet trækker derfor, ifølge kommunikationschefen, ud, da Yousees fibersamarbejdspartner Eltel, der tager sig af det praktiske fiberarbejde, ikke vil røre fiberkablet uden en tilladelse.   

En lykkelig slutning er dog på vej.

"Det ender så med, at vores fiberentrepenør Eltel laver en ad hoc-aftale med kommunen om, at de mod betaling udbedrer fejlen, og det er de begyndt på her til morgen," lyder det fra kommunikationschefen, som forventer at problemet er løst senest kl. 15 i dag.

"Men forhåbentlig er vi færdige før," slutter Ib Konrad Jensen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.