Artikel top billede

Flere tusinder Yousee-kunder helt i sort i tre døgn

I snart tre døgn har 2.000 borgere og erhvervsdrivende i Nordsjælland stået uden adgang til telefoni, bredbånd og tv. Se hvorfor selskabet ikke har været i stand til at fikse problemet.

Læs også: Fejl på fejl: Derfor ramte Yousee-nedbrud hele landet

Kæmpe Yousee-nedbrud rammer titusindvis af seere

Et overgravet fiberkabel krydret med bureaukratisk tovtrækkeri mellem Yousee og kommunen.

Det er årsagen til, at omkring 2.000 borgere og erhvervsdrivende, heriblandt flere butikker i Fredensborg i Nordsjælland, har stået uden bredbånd, tv og telefoni i snart tre døgn.

Det fortæller kommunikationschef i Yousee, Ib Konrad Jensen, da Computerworld ringer for at høre, hvordan det kan ske, at flere tusinde borgere har haft sort skærm og ingen telefoni og bredbånd i snart tre dage.

Han bekræfter, at Yousee onsdag ved frokosttid modtog en fejlmelding om problemer i området.

Må ikke røre ved det

"Vi gik herefter i gang med fejlsporingen og nåede frem til, at det var et fiberkabel, der var fejlramt. Men det viser sig så, at det ikke er vores kabel, men et fiberkabel ejet af Fredensborg kommune, vi har lejet os ind på. Det betyder, at vi ikke må røre ved det," lyder det fra kommunikationschefen.

Han fortæller, at det først torsdag lykkedes Yousee at finde frem til en person i kommunen, der kendte til det pågældende fiberkabel.

Det overgravede kabel er placeret cirka 180 meter fra byens vandtårn.

Bureaukratisk tomrum

Men problemet lander herefter i et bureaukratiske tomrum mellem kommunens og Yousees stol, da der er usikkerhed om driftsaftalen, herunder hvem der har ansvaret for kablet.

Problemet trækker derfor, ifølge kommunikationschefen, ud, da Yousees fibersamarbejdspartner Eltel, der tager sig af det praktiske fiberarbejde, ikke vil røre fiberkablet uden en tilladelse.   

En lykkelig slutning er dog på vej.

"Det ender så med, at vores fiberentrepenør Eltel laver en ad hoc-aftale med kommunen om, at de mod betaling udbedrer fejlen, og det er de begyndt på her til morgen," lyder det fra kommunikationschefen, som forventer at problemet er løst senest kl. 15 i dag.

"Men forhåbentlig er vi færdige før," slutter Ib Konrad Jensen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere