Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Dansk storkommune henter CIO fra England

Ny CIO i dansk storkommune får stort fokus på den digitaliseringsstrategi, der skal opfyldes inden 2015.

Læs også:
Opsigtvækkende it-chefskifte i dansk kommune

It-direktør: Sådan får du mest ud af de offentlige opgaver

Poul Venø er fra nytår ny it-chef i Herning Kommune, hvor hans største udfordringer bliver digitaliseringskravene, der skal opfyldes inden 2015.

Den nye chef forlader en stilling ved Magnet, der er et søsterselskab til HTH køkkener, der begge hører under Nobia-koncernen.

Det er første gang at Poul Venø ansættes i det offentlige, men it-chefen frygter bestemt ikke skiftet fra det private.

Poul Venø er oprindeligt selv fra Herning, og glæder sig samtidig til at komme lidt tættere på familien.

Store digitaliseringskrav skal opfyldes
Selvom Poul Venø først overtager roret ved Herning Kommunes it-systemer 1. januar, har den nye it-chef et klart billede af, hvor fokus skal ligge.

"Den daglige drift i kommunen er på plads. Oppetiden på systemerne er fine, og der er tilfredshed med den support, vi har. Det bliver helt konkret digitaliseringsudviklingen, der får fokus," siger Poul Venø gennem sin engelske telefonforbindelse.

Udfordringen bliver i første omgang at få overblikket over, hvor der først skal tages fat.

"Jeg er nød til at grave lidt, og det bliver udfordringen for mig at finde ud af, hvad det helt nøjagtigt er, der skal udvikles," siger Poul Venø.

Kommunal it-governance skræmmer ikke
Set udefra kan det være svært at gennemskue lighederne mellem privat og kommunal it-governance, men forskellen er ikke et område, som Poul Venø frygter.

"Herning Kommunes it-strategi og governance er meget lig den struktur, jeg kender fra det private erhvervsliv," vurderer Poul Venø

Poul Venø erkender dog, at der alligevel er forskel.

"Der er mange flere interessenter i kommunerne end i det private erhvervsliv. Det politiske spil giver helt klart en ekstra dimension," mener Poul Venø.

Mere tid til familien
Poul Venø skifter en hverdag med fem udearbejdsdage i England ud med et miljø, hvor han har 10 minutter til sit hjem.

Er det bare hjemve, der får dig til at skifte til Herning Kommune?

"Nej bestemt ikke. Jeg har et fantastisk job i dag. Men skiftet passer mig rigtig fint, fordi jeg kommer tættere på min familie," siger Poul Venø og griner.

Læs også:

Opsigtvækkende it-chefskifte i dansk kommune

It-direktør: Sådan får du mest ud af de offentlige opgaver
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.