Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Dansk storkommune henter CIO fra England

Ny CIO i dansk storkommune får stort fokus på den digitaliseringsstrategi, der skal opfyldes inden 2015.

Læs også:
Opsigtvækkende it-chefskifte i dansk kommune

It-direktør: Sådan får du mest ud af de offentlige opgaver

Poul Venø er fra nytår ny it-chef i Herning Kommune, hvor hans største udfordringer bliver digitaliseringskravene, der skal opfyldes inden 2015.

Den nye chef forlader en stilling ved Magnet, der er et søsterselskab til HTH køkkener, der begge hører under Nobia-koncernen.

Det er første gang at Poul Venø ansættes i det offentlige, men it-chefen frygter bestemt ikke skiftet fra det private.

Poul Venø er oprindeligt selv fra Herning, og glæder sig samtidig til at komme lidt tættere på familien.

Store digitaliseringskrav skal opfyldes
Selvom Poul Venø først overtager roret ved Herning Kommunes it-systemer 1. januar, har den nye it-chef et klart billede af, hvor fokus skal ligge.

"Den daglige drift i kommunen er på plads. Oppetiden på systemerne er fine, og der er tilfredshed med den support, vi har. Det bliver helt konkret digitaliseringsudviklingen, der får fokus," siger Poul Venø gennem sin engelske telefonforbindelse.

Udfordringen bliver i første omgang at få overblikket over, hvor der først skal tages fat.

"Jeg er nød til at grave lidt, og det bliver udfordringen for mig at finde ud af, hvad det helt nøjagtigt er, der skal udvikles," siger Poul Venø.

Kommunal it-governance skræmmer ikke
Set udefra kan det være svært at gennemskue lighederne mellem privat og kommunal it-governance, men forskellen er ikke et område, som Poul Venø frygter.

"Herning Kommunes it-strategi og governance er meget lig den struktur, jeg kender fra det private erhvervsliv," vurderer Poul Venø

Poul Venø erkender dog, at der alligevel er forskel.

"Der er mange flere interessenter i kommunerne end i det private erhvervsliv. Det politiske spil giver helt klart en ekstra dimension," mener Poul Venø.

Mere tid til familien
Poul Venø skifter en hverdag med fem udearbejdsdage i England ud med et miljø, hvor han har 10 minutter til sit hjem.

Er det bare hjemve, der får dig til at skifte til Herning Kommune?

"Nej bestemt ikke. Jeg har et fantastisk job i dag. Men skiftet passer mig rigtig fint, fordi jeg kommer tættere på min familie," siger Poul Venø og griner.

Læs også:

Opsigtvækkende it-chefskifte i dansk kommune

It-direktør: Sådan får du mest ud af de offentlige opgaver




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere