Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Disse it-selskaber scorer flest offentlige kroner

Der går omkring fire milliarder skattekroner til større offentlige it-projekter. Se hvilken leverandør, der sidder på den største del.

Læs også:

Så ofte skrider tidsplanen for statens it-projekter

Overblik: Her er statens mest elendige it-projekter

Staten: Bare ikke dygtig nok til at lave gode it-projekter

650 millioner kroner.

Så mange skattekroner er it-selskabet CSC indblandet i, når man ser på større statslige it-projekter til en værdi af mere end 10 millioner kroner. 

Dermed er CSC den it-virksomhed i Danmark, der er involveret i flest store statslige it-projekter. 

Med i 16 procent

Et regnestykke baseret på Digitaliseringsstyrelsens statusrapport fra første halvår 2012 viser, at CSC har andel i ni ud af 56 af de større statslige it-projekter.

It-virksomheden står som eneste leverandør i syv af projekterne, mens CSC i to tilfælde deler indtjeningen med andre hoved- eller underleverandører.

De ni projekter har helt præcis en samlet værdi af 648,1 millioner kroner, hvoraf det største er En skattekonto (EKKO).

Det havde en projektudgift på 334,2 millioner kroner i andet halvår 2011, men er dog holdt fortroligt i den aktuelle statusrapport. I dette tilfælde deler CSC leverancen med Logica.

Logica ligger på andenpladsen

På andenpladsen kommer Logica, der er involveret i statslige projekter for omkring 570 millioner kroner.

Tredjepladsen går til KMD, der sidder på projekter til omkring 525 millioner kroner. 

Den samlede opgørelse over statens leverandører med to eller flere statslige it-projekter er baseret på Computerworlds egen beregning. Figuren kan ses på næste side.

Der mangler en milliard

Statusrapporten har opgjort 56 statslige it-projekter, men ud fra Computerworlds beregninger er der kun opgjort for lidt over tre milliarder kroner, hvis man vel og mærke medregner tal fra sidste statusrapport.

Altså mangler godt én milliard kroner at blive øremærket - både i forhold til projekter, men også med hensyn til leverandører. 

Helt præcist drejer det sig om syv projekter, hvor der hverken er opgjort projektudgift eller leverandør. 

It-projekterne, som alle er nye projekter startet efter 1.1.2011, har derfor umiddelbart en værdi til én milliard kroner - men er blevet fortroliggjort af hensyn til udbud eller andre årsager.

De syv projekter er: 

Video3
Prüm fingeraftryk
PDE - Digitalisering af miljøgodkendelser og tilsyn
Mini one stop shop
Mobil Datafangst
Mobilt Kontrolskema
Nyt ESDH i Udenrigstjenesten

Den samlede opgørelse

Herunder ses den samlede beregning for statens 12 hoved- eller underleverandører, der er med på to eller flere projekter.

Projektudgifter i millioner kroner, som leverandører med to eller flere statslige it-projekter har andel i. (opdateret).

Det bør noteres, at da nogle projektudgifter bliver delt mellem flere leverandører vil samme projektudgift figurere flere gange - én gang for hver leverandør. 

Det er ikke muligt at se hvor mange penge, hver leverandør konkret sidder på, men kun den overordnede og samlede projektudgift.

Læs også:

Så ofte skrider tidsplanen for statens it-projekter

Overblik: Her er statens mest elendige it-projekter

Staten: Bare ikke dygtig nok til at lave gode it-projekter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.