Artikel top billede

Sådan sparer en hel branche papiret væk

Digitalisering af medlemsoverflytningerne hos de danske a-kasser medfører besparelser på minimum 300.000 breve om året og effektivisering af arbejdstid.

Læs også:
Sådan vil kommuner få danskerne til at betjene sig selv

Danmark klar til historisk it-projekt - men ups, noget mangler

Norge vil lære it: Vil kopiere Danmarks smarte digitalisering

Selvom der snart står snart 2013 i kalenderen, er det ikke alle, der er hoppet med på digitaliseringsbølgen.

I dag sender alle 27 danske a-kasser gode gammeldags breve med Post Danmark, når medlemmerne skal overflyttes fra a-kasse til a-kasse.

Men fra maj 2013 er det slut.

Efter 10 års tilløb har a-kassernes brancheorganisation, AK-Samvirke, nu overbevist medlemmerne om, at det nu er tid til at omlægge udsendelsen af omkring 300.000 breve årligt til én digitalløsning leveret af leverandøren Facilia.

"For 10 år siden gjorde vi os tanker om at ombygge systemet, men der var ikke grundlag i projektet, fordi a-kassernes edb-udvikling var for forskellig," siger Ingmar Jørgensen, der er juridisk chefkonsulent ved AK-Samvirke.

Med minimum tre breve per overflytning bliver det til 300.000 færre breve om årligt, og det vil ifølge brancheorganisationen medføre effektivisering og besparelse.

Ingen beregninger for den reelle effekt

AK-Samvirke har ingen beregninger på, hvor meget a-kasserne vil spare på digitaliseringen.

"Vi har ikke bedt a-kasserne om at opgøre beløbet hver for sig. Men uanset hvad, er det indlysende, at det er rigtig godt for økonomien," mener Ingmar Jørgensen.

Men Ingmar Jørgensen vurderer, at én enkelt medlemsoverflytning i dag koster den enkelte a-kasse op mod 60 kroner i arbejdstid og brevudsendelser.

Med 100.000 medlemsoverflytninger om året, svarer det rundt regnet til en årlig besparelse på seks millioner.

AK-Samvirke: Effektivisering vil ikke medføre fyringer

It-systemet, der fra maj skal håndtere medlemsoverflytninger, vil ifølge AK-Samvirke effektivisere hele arbejdsgangen og fjerne store arbejdsbyrder fra medarbejderne.

Skal der fyres medarbejdere hos a-kasserne, når hele systemet nu bliver effektiviseret?

"Det er klart, at det vil kunne betyde, at man kan frigøre folk til andre områder. Jeg vil dog ikke snakke om fyringer i den sammenhæng, fordi arbejdsopgaverne hos a-kasserne er eksploderet indenfor andre områder," siger Ingmar Jørgensen, der er juridisk chefkonsulent.

It-system leveres af eget udviklingshus

AK-Samvirke indhentede to tilbud på det nye it-system. I sidste ende faldt valget på branchens eget udviklingshus, Facilia.

"Vi fik også et tilbud fra Schultz Information, som også har kendskab til vores branche," siger Ingmar Jørgensen.

AK-Samvirke vil ikke offentliggøre prisen på it-systemet, men meddeler dog at projektet har kostet et ét cifret millionbeløb.

Læs også:
Sådan vil kommuner få danskerne til at betjene sig selv

Danmark klar til historisk it-projekt - men ups, noget mangler

Norge vil lære it: Vil kopiere Danmarks smarte digitalisering




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere