Artikel top billede

Sådan sparer en hel branche papiret væk

Digitalisering af medlemsoverflytningerne hos de danske a-kasser medfører besparelser på minimum 300.000 breve om året og effektivisering af arbejdstid.

Læs også:
Sådan vil kommuner få danskerne til at betjene sig selv

Danmark klar til historisk it-projekt - men ups, noget mangler

Norge vil lære it: Vil kopiere Danmarks smarte digitalisering

Selvom der snart står snart 2013 i kalenderen, er det ikke alle, der er hoppet med på digitaliseringsbølgen.

I dag sender alle 27 danske a-kasser gode gammeldags breve med Post Danmark, når medlemmerne skal overflyttes fra a-kasse til a-kasse.

Men fra maj 2013 er det slut.

Efter 10 års tilløb har a-kassernes brancheorganisation, AK-Samvirke, nu overbevist medlemmerne om, at det nu er tid til at omlægge udsendelsen af omkring 300.000 breve årligt til én digitalløsning leveret af leverandøren Facilia.

"For 10 år siden gjorde vi os tanker om at ombygge systemet, men der var ikke grundlag i projektet, fordi a-kassernes edb-udvikling var for forskellig," siger Ingmar Jørgensen, der er juridisk chefkonsulent ved AK-Samvirke.

Med minimum tre breve per overflytning bliver det til 300.000 færre breve om årligt, og det vil ifølge brancheorganisationen medføre effektivisering og besparelse.

Ingen beregninger for den reelle effekt

AK-Samvirke har ingen beregninger på, hvor meget a-kasserne vil spare på digitaliseringen.

"Vi har ikke bedt a-kasserne om at opgøre beløbet hver for sig. Men uanset hvad, er det indlysende, at det er rigtig godt for økonomien," mener Ingmar Jørgensen.

Men Ingmar Jørgensen vurderer, at én enkelt medlemsoverflytning i dag koster den enkelte a-kasse op mod 60 kroner i arbejdstid og brevudsendelser.

Med 100.000 medlemsoverflytninger om året, svarer det rundt regnet til en årlig besparelse på seks millioner.

AK-Samvirke: Effektivisering vil ikke medføre fyringer

It-systemet, der fra maj skal håndtere medlemsoverflytninger, vil ifølge AK-Samvirke effektivisere hele arbejdsgangen og fjerne store arbejdsbyrder fra medarbejderne.

Skal der fyres medarbejdere hos a-kasserne, når hele systemet nu bliver effektiviseret?

"Det er klart, at det vil kunne betyde, at man kan frigøre folk til andre områder. Jeg vil dog ikke snakke om fyringer i den sammenhæng, fordi arbejdsopgaverne hos a-kasserne er eksploderet indenfor andre områder," siger Ingmar Jørgensen, der er juridisk chefkonsulent.

It-system leveres af eget udviklingshus

AK-Samvirke indhentede to tilbud på det nye it-system. I sidste ende faldt valget på branchens eget udviklingshus, Facilia.

"Vi fik også et tilbud fra Schultz Information, som også har kendskab til vores branche," siger Ingmar Jørgensen.

AK-Samvirke vil ikke offentliggøre prisen på it-systemet, men meddeler dog at projektet har kostet et ét cifret millionbeløb.

Læs også:
Sådan vil kommuner få danskerne til at betjene sig selv

Danmark klar til historisk it-projekt - men ups, noget mangler

Norge vil lære it: Vil kopiere Danmarks smarte digitalisering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.