Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Mange danskere risikerer skattesmæk for deres computer

Mange danskere, der har købt computer via bruttolønsordningen, risikerer at blive ramt af skattesmæk.

De mange danskere, der har købt deres computer og telefon gennem de særlige lønpakker på deres arbejde, risikerer et skattesmæk til næste år. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ifølge avisen skyldes det den såkaldte multimedie-skat, der var gældende i 2010 og 2011, og som fik mange danskere til at købe computer over deres løn med en finansieringsperiode på mindst et år.

Ifølge et særligt regelsæt skal en computer købt over bruttolønsordningen beskattes med 50 procent af nyværdien om året.

Og det gælder ifølge avisen stadig, når lønreduktionen fra den gamle finansieringsordning udløber.

Det betyder, at man skal sørge for at få en klar aftale med sin arbejdsgiver o, hvad der skal ske med computeren, inden årets udgang, hvis man vil være sikker på at undgå et skattesmæk, skriver avisen.

Ellers risikerer man at komme til at betale den årlige skat af 50 procent af computerens nyværdi hver år, selv om computeren faktisk er betalt.

Revisionsfirmaet PwC peger over for avisen dog på, at de fleste ansatte har indgået aftale med arbejdsgiveren om, at de kan købe computeren, når finansieringsperioden udløber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.