Artikel top billede

Årets it-fuser 2012: Vores image er belastet

Årets it-fuser 2012 er ikke synderligt stolt over at modtage vanæren som det værste it-projekt i år. Selskabet lover at stramme op.

Pressechef Kim Ege Møller hos CSC Danmark, it-fiaskoen Polsag fra CSC modtager Årets it-fuser med 41 procent af stemmerne. Hvordan har du det med det?

"Vi er naturligvis ikke stolte over at skulle modtage sådan en pris, som ingen selskaber drømmer om at modtage. Når det så er sagt, så kan vi berolige de næste modtagere med, at pressen behandler Årets it-fuser fair."

Nu har systemet kostet staten en halv milliard kroner. Hvor meget kan rigspolitiet forvente at få tilbagebetalt af den sum for et system, som aldrig blev leveret?

"Nu har vi jo indgået forlig, som blandt andet Computerworld har skrevet om tidligere.Og det er også det vigtigste råd til andre, der modtager sådan en pris: Det helt afgørende er at tage ansvar, og sikre at alle kommer bedst muligt videre, så man undgår de lange opslidende retssager. De parter, der har været med i Polsag kan trods alt være glade for, at der er fundet løsninger ud af den ærgerlige situation."

Hvad, mener du selv, er årets it-fuser i 2012?

"Vi vil ikke pege fingre af andre, men når man kigger på de seneste års vindere og kandidater, så er det alle sammen store offentlige it-projekter, som der lykkeligvis er stor åbenhed omkring. Men der er sikkert også værdige kandidater i det private erhvervsliv."

CSC har i de seneste år været gennem flere sager i de sidste par år med svindelsager, arbejdskonflikten mod Prosa og horrible regnskaber. Hvad skal der til for, at tingene vender for CSC?

"Det er ingen hemmelighed, at vores image er blevet ramt igennem de seneste år, og det løser vi nok ikke ved en reklamekampagne. Vores vej til et bedre image handler om at tage ansvar og undgå fejl, og dernæst lave succeser for kunderne. Det kræver, at vi hele tiden forbedrer vores organisation og arbejdsform. Det er vi i fuld gang med, og vi er her jo også om både ét og 10 år, og der har vi et bedre image."

CSC har også været nomineret i 2011 med Polsag, og Tinglysningen i 2010. Og nu vinder i 2012. Kan vi regne med jer igen i 2013?

"Nej, vi vil gøre alt for ikke at give konkurrenterne kamp til stregen om denne pris igen. Nu må det være nogle andres tur til at blive nomineret og vinde prisen. Der er sikkert nogen, der har fortjent det."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere