Artikel top billede

Denne meddelelse har i dag mødt tusindevis af danskere, der har prøvet at logge på deres netbank.

Danske netbank-kunder ramt af stort af nedbrud

Tusindevis af danske netbank-kunder har i dag kæmpet forgæves med at komme i netbanken, som hos mange af SDC's kunder har været ramt af nedbrud. Læs årsagen her.

Små 50 danske netbanker med drift hos Skandinavisk Data Center (SDC) gik i sort kort før klokken 10 fredag formiddag.

Klokken 14:30 fredag eftermiddag er problemet stadig ikke endeligt løst, hvilket er grunden til, at SDC i skrivende stund kører på halv kapacitet. 

Det betyder, at tusindevis af danskere, der har taget en tur forbi netbanken, er blevet ramt af nedbruddet, der viser sig som en fejlmeddelelse ude hos de knap 50 berørte finansinstitutter.  

Nedbruddet skyldes ifølge SDC's konstituerede direktør, Helene Ekknud, et flaskehalsproblem på netbankernes gateways hos SDC.

"Lige nu ved vi ikke, om det skyldes dårlige gateways eller meget trafik, men vi arbejder på højtryk på at løse problemet," siger hun til Computerworld.

Et dansk problem

SDC's konstituerede direktør Helene Ekknud forklarer, at det ikke er alle af SDC's godt 50 kunder, der er ramt.

Eksempelvis er Spar Nord og Lån & Spar Bank ifølge SDC gået fri af netværksproblemerne, som alligevel har lagt langt de fleste af datacentrets kunder ned i flere timer.

"Ingen af vores svenske, norske eller færøske kunder er ramt, så det er et problem, der kun er i Danmark," lyder det fra Helene Ekknud.

Kan skyldes pensioner

SDC har i første omgang opsat flere gateways for at håndtere nedbruddet.

"Vi kan se, at vores trafiktal er dobbelt så høje i dag i forhold til  i går, så det skyldes nok, at mange er inde i deres netbanker og flytte penge over til pension, men vi ved det ikke med sikkerhed. Vi vil også undersøge vores gateways, når vi har løst det nuværende problem," forklarer Helene Ekknud til Computerworld.

Hun forklarer, at banken havde dimensioneret sine gateways til at modtage ekstra mange kunder ved peak-tiden i formiddags, men noget er åbenbart gået galt alligevel. 

Andet store nedbrud i år

SDC var i starten af juli også ramt af problemer, der dengang fik alle SDC's pengeinstitut-kunders netbanker til at gå i sort.

Dengang skyldtes det langsomme diske, mens problemerne denne gang altså ligger i selskabets gateways.

SDC vil efter at have løst gateway-problemerne nøje gennemgå sit setup for at undgå, at noget lignende sker igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere