Denne meddelelse har i dag mødt tusindevis af danskere, der har prøvet at logge på deres netbank.

Danske netbank-kunder ramt af stort af nedbrud

Tusindevis af danske netbank-kunder har i dag kæmpet forgæves med at komme i netbanken, som hos mange af SDC's kunder har været ramt af nedbrud. Læs årsagen her.

Små 50 danske netbanker med drift hos Skandinavisk Data Center (SDC) gik i sort kort før klokken 10 fredag formiddag.

Klokken 14:30 fredag eftermiddag er problemet stadig ikke endeligt løst, hvilket er grunden til, at SDC i skrivende stund kører på halv kapacitet. 

Det betyder, at tusindevis af danskere, der har taget en tur forbi netbanken, er blevet ramt af nedbruddet, der viser sig som en fejlmeddelelse ude hos de knap 50 berørte finansinstitutter.  

Nedbruddet skyldes ifølge SDC's konstituerede direktør, Helene Ekknud, et flaskehalsproblem på netbankernes gateways hos SDC.

"Lige nu ved vi ikke, om det skyldes dårlige gateways eller meget trafik, men vi arbejder på højtryk på at løse problemet," siger hun til Computerworld.

Et dansk problem
SDC's konstituerede direktør Helene Ekknud forklarer, at det ikke er alle af SDC's godt 50 kunder, der er ramt.

Eksempelvis er Spar Nord og Lån & Spar Bank ifølge SDC gået fri af netværksproblemerne, som alligevel har lagt langt de fleste af datacentrets kunder ned i flere timer.

"Ingen af vores svenske, norske eller færøske kunder er ramt, så det er et problem, der kun er i Danmark," lyder det fra Helene Ekknud.

Kan skyldes pensioner
SDC har i første omgang opsat flere gateways for at håndtere nedbruddet.

"Vi kan se, at vores trafiktal er dobbelt så høje i dag i forhold til  i går, så det skyldes nok, at mange er inde i deres netbanker og flytte penge over til pension, men vi ved det ikke med sikkerhed. Vi vil også undersøge vores gateways, når vi har løst det nuværende problem," forklarer Helene Ekknud til Computerworld.

Hun forklarer, at banken havde dimensioneret sine gateways til at modtage ekstra mange kunder ved peak-tiden i formiddags, men noget er åbenbart gået galt alligevel. 

Andet store nedbrud i år
SDC var i starten af juli også ramt af problemer, der dengang fik alle SDC's pengeinstitut-kunders netbanker til at gå i sort.

Dengang skyldtes det langsomme diske, mens problemerne denne gang altså ligger i selskabets gateways.

SDC vil efter at have løst gateway-problemerne nøje gennemgå sit setup for at undgå, at noget lignende sker igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.