Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen

Forklaring fundet: Derfor gik 50 danske banker i sort

SDC har fundet årsagen til, at omkring 50 danske netbanker var nede i flere døgn. Firmaet aner ikke, hvorfor problemet opstod.

Omkring 50 danske netbanker med drift hos Skandinavisk Data Center (SDC) fik tirsdag aften atter hul igennem til tusinder af kunder, efter et flere døgn langt nedbrud.

Det fortæller Erik Jakobsen, der er administrerende direktør hos SDC.

"Vi har kørt pænt hele aftenen og fik lavet de sidste tiltag her klokken 22," siger Erik Jakobsen om mandag aften.

Problemerne startede kort efter middag i søndags, efter at SDC havde startet nogle nye diske op på firmaets SAN (Storage Area Network).

Af ukendte årsager på daværende tidspunkt resulterede det i meget lange svartider, som gjorde det svært for netbankkunder såvel som ansatte i bankerne at logge på systemerne.

Problemerne fortsatte mandag, hvor SDC i løbet af dagen begyndte at lukke adgangen til netbankerne ned for at koble dem langsomt på systemerne igen. Frygten var, at presset fra de besøgende ville få systemerne til at vælte igen.

Brugte diske forkert

I mellem tiden er SDC blevet klar over, præcis hvad årsagen til problemerne var, fortæller Erik Jakobsen.

"Det var nogle servere, som stod og kørte for langsomt på grund af for langsomme diske," siger han.

Han fortæller, at det er forkert anvendelse af diskene som gjorde dem for langsomme. Hvorfor og hvordan det kan være, at de blev anvendt forkert, arbejder SDC stadig på at finde årsagen til.

"Vi skal ind og finde ud af, hvad det er for ændringer der er lavet. Derefter ved jeg, om det er menneskelig fejl, manglende forståelse, forkerte beregninger, eller hvad det er," siger Erik Jakobsen.

Det er folk som har knoklet

Han fortæller, at han sendte folkene hjem mandag aften, da systemerne kørte korrekt igen.

"Vi blev færdige klokken 22 i går med folk, der havde siddet her siden søndag klokken 12.25. Derfor synes vi, at de lige skulle have lov til at trække vejret, inden de mødte ind her klokken seks i morges. Det er folk, der har knoklet," siger Erik Jakobsen, der beklager de gener, som fejlen har påført netbankkunderne.

Læs også:

Danske netbanker ramt af samtidige nedbrud.

Hele Skandinavien ramt af samtidige bank-nedbrud.

Din bank kan være ramt af koordineret DoS-angreb.

Tusinder af bankkunder uden netbank på andet døgn.

Tusindvis af danske netbankkunder ramt af nedbrud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere