Artikel top billede

Her er den mest udbredte version af OS X nogensinde

Fem måneder efter sin udgivelse ligger dette styresystem allerede på en tredjedel af alle Macs i verden.

Læs også:

Her er dommen over Apples nye Mountain Lion OS X.

På trapperne: Sådan bliver Apples nye Mountain Lion.

Computerworld News Service: Fem måneder efter sin udgivelse er Apples Mountain Lion nu den mest udbredte version af OS X.

OS X 10.8, der er bedre kendt som Mountain Lion, lå ifølge webstatistisk-firmaet Net Applications som styresystem på 32 procent af alle Macs i december.

Det udgør en forøgelse på næsten tre procentpoint siden november, da Mountain Lion lå på lige over 29 procent af alle Macs.

Apple udgav Mountain Lion 25. juli 2012.

Størstedelen af Mountain Lions vækst sker på bekostning af OS X 10.7 Lion, hvis andel i samme periode faldt fra 30 til 28 procent.

OS X 10.6 Snow Leopards andel faldt mindre end et procentpoint i december, hvilket er et mindre fald end normalt for denne version fra 2009.

I løbet 2012 er denne versions andel faldet med gennemsnitligt 1,5 procentpoint pr. måned.

Snow Leopard er Apples XP

Snow Leopard har vist sig så vedvarende populært, at det er blevet sammenlignet med Microsofts 11-årige Windows XP.

31. december 2012 var Snow Leopard den næstmest udbredte version af styresystemet på Mac med en andel på 29 procent, oplyser Net Applications.

Brugerne af Snow Leopard nævner en mængde forskellige grunde til at holde fast i denne version, men den mest udbredte grund er denne versions evne til at køre programmer udviklet til PowerPC-processoren, der er designet i fællesskab af Apple, IBM og Motorola, og som blev anvendt i Macs, før Apple gik over til Intel-processorer i januar 2006.

Snow Leopard er den sidste version af OS X, der gør det muligt for brugerne at køre PowerPC-programmer, selvom denne version af styresystemet kun kan installeres på Intel-baserede Macs.

Apples brugere altid vilde med opgraderinger

Mountain Lions hurtige vækst er ikke usædvanlig:

Dens vækst fortsatte i december i samme mønster som Lion og i mindre grad Snow Leopard.

Historisk set har Apple haft meget større held ved at få sine brugere til at opgradere til nye versioner af sit styresystem, end Microsoft har.

Problemet med Windows er her dets enorme antal brugere og dets store betydning for erhvervslivet, som er meget mere tilbageholdende med at opgradere, end forbrugere er.

Og Apple har ikke mange erhvervskunder.

Selvom de aktuelle prognoser, der er baseret på den gennemsnitlige vækst i løbet af de tre foregående måneder, indikerer, at Mountain Lion vil få en andel på over 50 procent i april, så er det ikke sandsynligt.

Et år efter sin udgivelse kom Lion for eksempel op på 47 procent i juli 2012 men nåede aldrig op på en højere andel.

En faktor, der vil sætte loft over Mountain Lions andel, er, som Apple offentliggjorde sidste februar, at OS X vil få en årlig udgivelsescyklus.

Det betyder, at Mountain Lion - ligesom det skete for Lion sidste sommer - vil blive afløst af en ny version sandsynligvis allerede til sommer.

Microsoft har angiveligt også kastet sig over en årlig udgivelsescyklus til Windows, hvor den første udgivelse i dette nye skema efter planen også vil udkomme til sommer.

Net Applications måler anvendelse af styresystemer ved at spore unikke besøgende på tværs af cirka 40.000 websteder.

Der er yderligere information tilgængelig om statistikken fra december på firmaets websted.

Læs også:

Her er dommen over Apples nye Mountain Lion OS X.

På trapperne: Sådan bliver Apples nye Mountain Lion.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere