Artikel top billede

Stor retssag mellem staten og dansk tele-rigmand i gang

Retssagen om flere hundrede millioner kroner mellem staten og dansk telemand skydes i gang ved Østre Landsret. Se her, hvad der er på spil i den store sag.

Læs også:
Dansk teleselskab raser over statens Tetra-udbud

Tele-rigmand vinder slag i milliard-opgør mod staten

I dag klokken 09:30 starter et retsligt slagsmål om 363 millioner kroner.

Virksomheden Tetrastar med Hans Damm i spidsen mødes nu mod staten i Østre Landsret.

Her skal det afklares, hvorvidt staten skal betale Tetrastar kompensation på godt 362 millioner kroner.

"Tetrastar har ret til kompensation. Vi mener, at der er tale om ekspropriation, som strider mod grundloven," mener Hans Damm.

Stridens omdrejningspunkt er et offentligt udbud fra 2007.

Vinderen af udbuddet fik rettigheden til det danske Sikkerhedsnet (SINE), der til daglig benyttes af blandt andet politiet, Beredskabsstyrelsen og Hjemmeværnet til at føre krypterede samtaler.

Hans Damm mener, at udbuddet var afgjort på forhånd. Og at konsekvensen for det tabte udbud er et kæmpe økonomisk tab samt en misset chance for at få en produktreference, der skulle bruges til udenlandske fremstød.

Konkurrenten fik hele kagen

I 2001 sikrede Hans Damm sig én ud af de to licenser til at drive Tetra-nettet i Danmark.

Han investerede i de efterfølgende år et tocifret millionbeløb at udbygge netværket.

Men i 2007 valgte Folketinget at samle alle beredskabstjenester til at anvende det samme net i SINE-nettet. Her tabte Tetrastar udbuddet til Dansk Beredskabskommunikation.

"Vi vil have erstatning, fordi vi har opbygget et net, som vi efterfølgende skulle lægge ned igen," siger Hans Damm.

Hans Damm mener, at udbuddet var afgjort på forhånd så konkurrenten Dansk Radiokommunikation med Motorola i ejerkredsen vandt udbuddet.

"Staten har konfiskeret vores kundegrundlag ved at indføre den tvangstilslutningslov, som de vedtog i forbindelse med SINE-nettet," siger han.

Hans Damm: Sagen er uoverskuelig

Selvom retssagen nu skydes i gang efter et langt tilløb, så ligger en endelig afgørelse langt ude i fremtiden.

"Jeg kan ikke se en ende på det her og nu. Det hedder Østre Landsret ved første instans, og vi ved jo ikke, hvad udfaldet bliver, og om staten vil appellere den til højesteret, hvis de taber sagen," vurderer Hans Damm.

Den sønderjyske tele-rigmand ærgrer sig samtidig over, at det tabte udbud ikke kan bruges som løftestang til, at etablere flere projekter i udlandet.

"Vi drømte om, at vi kunne bruge det danske udbud til at skabe et dansk referenceprojekt, der igen kunne skabe større projekter i udlandet," siger Hans Damm og afslutter:

"I stedet skal vi bruge vores tid og kræfter på at kæmpe mod den danske stat for at modtage erstatning, for alt det vi byggede op, og spildte vores penge på."

Læs også:
Dansk teleselskab raser over statens Tetra-udbud

Tele-rigmand vinder slag i milliard-opgør mod staten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.