Artikel top billede

Staten overvejer brug af Java i NemID

Inden for få uger vil Digitaliseringsstyrelsen tage beslutning om, hvorvidt NemID-login til fire millioner danskere skal køre videre på Java-platformen.

Inden for få uger vil Digitaliseringsstyrelsen melde ud, hvorvidt styrelsen agter at frigøre danskernes NemID-login fra Java-platformen.

Det fortæller Souschef i Digitaliseringsstyrelsen og ansvarlig for NemID, Charlotte Jacoby.

"Ligesom vi løbende kigger på sikkerhed, kigger vi også på den teknologiske udvikling for at se, om det er muligt at løsrive NemID fra Java-platformen, og jeg regner med, at vi tager beslutningen i denne måned," forklarer Charlotte Jacoby til Computerworld.   

Problemet med mobil NemID

Hun understreget samtidigt, at denne udmelding intet har at gøre med sidste uges kritiske sårbarheder i Java-platformen. Eller de store sårbarheder, der blev fundet i Java for et halvt års tid siden.

"Der konstateres jævnligt sårbarheder på alle platforme - også i Java - og vi træffer altså ikke beslutningen på dag-til-dag-hændelser, som vi så med Java i sidste uge," siger Charlotte Jacoby.

Souschefen fra Digitaliseringsstyrelsen fremhæver derimod det mobile NemID som en af hovedårsagerne til, at Digitaliseringsstyrelsen siden foråret 2012 har arbejdet på et proof-of-concept til en eventuel frigørelse af NemID fra Java.

Problemet med det mobile NemID er nemlig, at det er afhængigt af Java-appletter for at kunne blive afviklet korrekt, hvilket indtil videre ikke har været muligt at få integreret på danskernes smartphones.

Falder på plads om lidt

Hvor langt Digitaliseringsstyrelsen er kommet med sit proof-of-concept og hvilke andre platforme, der er i spil, som eventuelle afløsere for Java-platformen, ønsker hun ikke at udtale sig om på nuværende tidspunkt.

"Vi melder formentlig noget ud sidst på måneden," lyder det fra Charlotte Jacoby.

Hun siger dog i forbindelse med sidste uges 0-dagssårbarhed i Java 7, at hun er glad over, at Java-leverandøren Oracle var så relativ hurtigt på banen med en rettelse til Java 7.

"Vi kan ikke bare skifte platformen ud, og vi har indtil videre haft tillid til, at NemID kan køre sikkert på Java," siger Charlotte Jacoby.

Ukendt beløb

Hvad skal der egentlig til, før Digitaliseringsstyrelsen beslutter sig for at skifte Java ud med en anden platform?

"Der er mange hensyn, der skal overvejes. Sikkerhed er ikke det eneste. Der er jo også sårbarheder i eksempelvis Windows-platformen, og vi kan ikke bare skifte til en platform, der altid vil være sikker," lyder det fra Charlotte Jacoby.

Hun har i skrivende stund noget svar på, hvor meget et eventuelt platformsskifte vil koste for staten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”