Artikel top billede

Derfor forsvinder den klassiske danske it-chef

It-chefens klassiske rolle er under opløsning. Her er fremtiden.

Læs også:

Så meget kan du spare på at sende din it til Indien

Her er den perfekte it-chef

It-cheferne i klassisk forstand er en uddøende race. Det mener partner i PA-Consulting Leif Caspersen.

Det rådgivende konsulenthus ser en helt tydelig tendens:

Flere virksomheder fører nu multisourcing-strategierne helt ud i livet og lægger it-driften og udviklingen hos eksterne leverandører.

"Multisourcing har simret i mange år, men nu ser vi, at virksomhederne virkelig begynder at tage skridtet fuldt ud," siger Leif Caspersen.

CIO'en skal tættere på forretningen, og arbejdsområderne kommer derfor naturligt til at handle mere om forretningsforståelse og leverandørstyring.

Ifølge Leif Caspersen sker forandringerne i erkendelse af, at multisourcing-strategi giver virksomhederne økonomiske fordele ved at udnytte stordriftsfordele og teknologisk ekspertviden hos leverandørerne.

Markedet ændrer sig nu

En undersøgelse fra 2011 viser, at 49 procent af de skandinaviske CIO'er ønsker at forøge investeringerne i multisourcing.

Undersøgelsen er foretaget af Harvey Nash i samarbejde med PA-Consulting.

"En stor del af de danske virksomheder bevæger sig definitivt hen imod mere eller mindre komplekse leverandørforhold og gør dermed op med den klassiske it-drift og udvikling," vurderer Leif Caspersen.

Ifølge PA-Consulting er it-chefens rolle under opløsning.

"It-afdelingens grænser er i bevægelse. Leverandørstyringen i forhold til forretningen bliver yderligere vigtig," mener Leif Caspersen og fortsætter:

"Vi kan se, at virksomhederne i stigende grad udfører og er interesserede i at eksekvere på multisourcing."

Nyt marked giver nye udfordringer

Flere leverandører giver dog samtidig nye udfordringer, og it-afdelingen står overfor større forandringer. 

"Kompleksiteten ved at benytte sig af flere leverandører øger kravet om leverandørstyring. Klassisk kontraktstyring mod SLA er i dag ikke nok," siger Leif Caspersen.

Netop leverandørstyring bliver ifølge PA-Consulting en kerneegenskab for fremtidens CIO.

"Det handler om at inkludere leverandørerne i en tæt dialog for at kunne drive virksomheden," mener Leif Caspersen.

Her skal du passe på 

Ifølge Leif Caspersen er det særligt to faldgruber, du bør være opmærksom på, når det handler om multisourcing.

"Proces- og service-integrationen er udfordrende, fordi mange organisationer er meget standardiserede i form af serviceaftaler og kontraktstyring af processer," siger Leif Caspersen og fortsætter:

"Det er en udfordring, fordi kompleksitet øges på tværs af flere leverandører."

Læs også:

Så meget kan du spare på at sende din it til Indien

Sådan kan it-chefen høvle it-udgifterne endnu længere ned

Danske top-leverandører: Vi må vænne os til daglige slagsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Salesforce åbner europæisk supercloud: Vil holde al data i Europa - her bliver den nye løsning først tilgængelig
Salesforce er på vej med europæisk cloud-løsning, der skal holde alle data på europæisk jord. Selskabet begynder at udrulle løsningen om få måneder. Om et år vil seks europæiske lande være dækket.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.