Artikel top billede

Dette kommer til at afgøre Ubuntus smartphone-succes

Open source-styresystemet Ubuntu er på vej til din telefon. Men har det overhovedet en chance?

Læs også:

Se Samsungs ældre Google-mobil få et skud Ubuntu Linux

Nu kommer Ubuntu til smartphones - se det her

Ubuntu-stifter i København: Din telefon skal være en tynd klient

Styresystemet Ubuntu er på vej til mobilen.

Platformen fra open source-folket dumper ned i et marked, som domineres af Android og iOS, og hvor Microsoft kæmper en brav kamp for at bide sig fast på verdens smarte mobiler.

Men trods den skarpe konkurrence, dømmes Ubuntu ikke ude fra starten.

"Det bliver en hård kamp, for der er jo knap nok plads til dem, der allerede er på markedet i dag," siger Torben Rune, direktør i Netplan, som leverer rådgivning indenfor it og telekommunikation.

"Men det, der er det interessante ved en mobilplatform, er det økosystem, der ligger til grund for den."

Her er vejen til succes

Han peger på, at netop opbygningen af et økosystem, i form af programmer og apps, er ensbetydende med succes.

"Ubuntu-platformen til pc har et fornuftigt økosystem, der betyder, at der kommer applikationer, men det er stadigvæk ikke en platform, der kan måle sig med Microsofts pc-platform," vurderer han.

Mobilplatformen er dog lidt anderledes end pc-verdenen.

"Mange af de leverandører, der udvikler applikationer til Android, som også er et open source-produkt, kan hurtigt understøtte Ubuntu, men det afhænger også meget af, hvordan telefon-producenterne modtager platformen. Hvis der ikke er telefoner, så kommer programmerne heller ikke," lyder Torben Runes analyse.

Hvor stor indflydelse vurderer du, at Ubuntus telefonprodukt kan få på markedet?

"Det bliver ikke en nem vej, og i min bevidsthed bliver Ubuntu-platformen nok et niche-produkt, som funktionelt kan matche Android, men som vil leve i skyggen af Android."

"Det handler helt basalt om penge, så udviklerne kan få dækket deres udvikling. Og det kan blive svært for et niche-produkt at stampe dem op af jorden."

Ubuntu-stifteren Mark Shuttleworth viste i øvrigt selv systemet frem på CES-messen, der løb af stablen i sidste uge.

Det kan du se på nedenstående video.

Læs også:

Se Samsungs ældre Google-mobil få et skud Ubuntu Linux

Nu kommer Ubuntu til smartphones - se det her

Ubuntu-stifter i København: Din telefon skal være en tynd klient




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere






Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.