Artikel top billede

Dette kommer til at afgøre Ubuntus smartphone-succes

Open source-styresystemet Ubuntu er på vej til din telefon. Men har det overhovedet en chance?

Læs også:

Se Samsungs ældre Google-mobil få et skud Ubuntu Linux

Nu kommer Ubuntu til smartphones - se det her

Ubuntu-stifter i København: Din telefon skal være en tynd klient

Styresystemet Ubuntu er på vej til mobilen.

Platformen fra open source-folket dumper ned i et marked, som domineres af Android og iOS, og hvor Microsoft kæmper en brav kamp for at bide sig fast på verdens smarte mobiler.

Men trods den skarpe konkurrence, dømmes Ubuntu ikke ude fra starten.

"Det bliver en hård kamp, for der er jo knap nok plads til dem, der allerede er på markedet i dag," siger Torben Rune, direktør i Netplan, som leverer rådgivning indenfor it og telekommunikation.

"Men det, der er det interessante ved en mobilplatform, er det økosystem, der ligger til grund for den."

Her er vejen til succes

Han peger på, at netop opbygningen af et økosystem, i form af programmer og apps, er ensbetydende med succes.

"Ubuntu-platformen til pc har et fornuftigt økosystem, der betyder, at der kommer applikationer, men det er stadigvæk ikke en platform, der kan måle sig med Microsofts pc-platform," vurderer han.

Mobilplatformen er dog lidt anderledes end pc-verdenen.

"Mange af de leverandører, der udvikler applikationer til Android, som også er et open source-produkt, kan hurtigt understøtte Ubuntu, men det afhænger også meget af, hvordan telefon-producenterne modtager platformen. Hvis der ikke er telefoner, så kommer programmerne heller ikke," lyder Torben Runes analyse.

Hvor stor indflydelse vurderer du, at Ubuntus telefonprodukt kan få på markedet?

"Det bliver ikke en nem vej, og i min bevidsthed bliver Ubuntu-platformen nok et niche-produkt, som funktionelt kan matche Android, men som vil leve i skyggen af Android."

"Det handler helt basalt om penge, så udviklerne kan få dækket deres udvikling. Og det kan blive svært for et niche-produkt at stampe dem op af jorden."

Ubuntu-stifteren Mark Shuttleworth viste i øvrigt selv systemet frem på CES-messen, der løb af stablen i sidste uge.

Det kan du se på nedenstående video.

Læs også:

Se Samsungs ældre Google-mobil få et skud Ubuntu Linux

Nu kommer Ubuntu til smartphones - se det her

Ubuntu-stifter i København: Din telefon skal være en tynd klient
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft liner op til den store produktkavalkade: Her er det vi forventer at se
Den store Surface-familie ser ud til snart blive en del nye familiemedlemmer rigere.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.