Artikel top billede

Derfor er dit website bare et lille fnug på nettet

Ved du, hvor mange hjemmesider der findes i verden? Eller hvilken mail-klient, der er den mest populære? Få svarene her.

Din arbejdsgiver har med meget stor sandsynlighed en hjemmeside.

Den er formentlig firmaets vigtigste tilstedeværelse på internettet og måske ligefrem det digitale centrum for hele selskabets digitale ansigt.

Dig og din arbejdsgiver skal bare vide, at det er nemt at drukne i alle de andre hjemmesider, for der er sørme også andre, der har fået samme ide med at oprette en af de der websites.

Faktisk findes der omkring 650 millioner hjemmesider på internettet, som omkring 2,4 milliarder af jordens syv milliarder mennesker har adgang til.

Knap halvdelen af de en million mest populære sites kommer fra USA,

Det skriver netovervågnings-selskabet Pingdom, som har indsamlet alle mulige mere eller mindre relevante datasæt og informationer om internettet fra forskellige kilder i 2012. 

2,2 milliarder email-brugere

Pingdoms indhentede tal viser blandt andet også, at der findes 2,2 milliarder email-brugere på verdensplan, som sender omkring 144 milliarder emails om dagen, hvoraf 89 milliarder er virksomhedsmails.

Her er det måske lidt overraskende, at Mail i Apples iOS-styresystem er den mest udbredte email-klient i verden med en markedsandel på 35,6 procent, mens Microsofts Outlook kommer haltende efter på andenpladsen med en markedsandel på 20,14 procent.

Med 425 millioner Gmail-brugere er Googles webmail dog den klart mest brugte email-service med både Hotmail og Yahoo Mail som tætte konkurrenter.

Samtidig oplyser Pingdom om, at 68,8 procent af al e-mailtrafik er spam, og halvdelen af disse junkmails vil uopfordret have os til at købe medicin på nettet.

Løgn, forbandet løgn og statistik

0,22 procent af alle mails skal du for Guds skyld ikke klikke på, da de ifølge Pingdoms dataindsamling indeholder forsøg på phishing-angreb.

En webserver over dem alle

På den mere tekniske front er der én webserver, der basker dem alle.

Det drejer sig om Apache, som i 2009 var den første software, der hostede mere end 100 millioner websites.

Trods et lille fald i markedsandelen, sidder Apache i dag på 63 procent af markedet ifølge Pingdom, mens Microsoft-teknologi kører omkring 20 procent af alle hjemmesider. 

Husk et gran salt

IDC-analytiker Anders Elbak har kigget Pingdoms talmateriale igennem.

Han mener, at man godt kan tage de mange datasæt med et vist gran salt.

"I oversigten er der brugt mange forskellige kilder, og det kan være meget svært at sammenligne kilder på kryds og tværs, altså det kan være svært at undgå metode-fejl," forklarer han.

Han peger på, at datasættene omkring iOS' Mail-klient, som værende den mest udbredte mail-klient, kan være tvivlsomme, da Android med Gmail har den største markedsandel af smartphones.

"Men det viser jo også en tendens om, at mail har flyttet sig fra de traditionelle pc'er til at blive mobil," siger Anders Elbak.

IDC-analytikeren mener derimod ikke, at der er begået bevist vold mod talmaterialet i form af at blive tæsket så mange gange igennem, at det til sidst er klar til at vise hvad som helst. 

"Som Mark Twain sagde, så findes der løgn, forbandet løgn og statistik, og det kan være farligt at bruge tal forkert. Umiddelbart mener jeg dog, at mange af tallene i denne oversigt virker plausible," vurderer Anders Elbak.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.