Artikel top billede

Tidligere Microsoft-chef: Ballmer presser sine rivaler ud

Det bliver skudt med skarpt mod Microsofts topmand i en ny bog. Ballmer anklages for at klynge sig til magten og presse kollegaerne ud af firmaet

Læs også:

Derfor er rygter om Ballmers fyring det rene vrøvl

Windows-chefens exit: Den egentlige årsag

Microsofts top-boss, Steve Ballmer, er ikke den rigtige leder for verdens største software-virksomhed.

Han klynger sig til magten ved systematisk at tvinge personer, der udfordrer hans autoritet, ud af firmaet.

Sådan lyder de barske anklager i bogen: Resolve and Fortitude: Microsoft's "secret power broker" breaks his silence, der er skrevet af en tidligere topchef i Microsoft, der fortæller om sin tid i firmaet. 

"For at få Microsoft tilbage på ret kurs skal der ændres drastisk i ledelsen," lyder det fra Joachim Kempin, der arbejdede i Microsoft mellem 1983 og 2002 som chef for Windows. 

Via sin stilling har Joachim Kempin haft direkte adgang til Bill Gates, og han er således den højest rangerede Microsoft-medarbejder, der skriver en kritisk bog om firmaet, der ellers er kendt for loyale eks-medarbejdere.

"Selv om jeg respekterer Steve Ballmer, så skal han også være en del af disse ledelses-ændringer," siger han til Reuters.

Microsoft har ikke ønsket at kommentere anklagerne overfor Reuters.

Mange har forladt software-skuden

For at understrege sin pointe peger Joachim Kempin på en hel stribe Microsoft-folk, der har arbejdet skulder ved skulder med Ballmer, men som alle har forladt firmaet.

Nyeste eksempel er Steven Sinofsky, Windows-chefen, der forlod firmaet i november blot få uger efter, at Windows 8 blev lanceret.

Før Steven Sinofsky smuttede Windows- og online-manden Kevin Johnson til Juniper Networks, Office-chef Stephen Elop røg til Nokia, mens Ray Ozzie, den software-guru som Bill Gates udpegede som Microsofts store tænker, startede sit eget projekt.

Ray Ozzie er en meget dygtig software-udvikler, der kan sit kram, men det var enten Steve Ballmers vej, eller også var det ud af klappen," fortæller Joachim Kempin til Reuters.

Han beretter ligeledes, at han har sendt en kopi af bogen til både Bill Gates og Steve Ballmer, men de har ikke reageret med et svar.

I december 2012 var der i øvrigt heftige rygter om, at Steve Ballmer var på vej ud af firmaet.

Læs også:

Derfor er rygter om Ballmers fyring det rene vrøvl .

Windows-chefens exit: Den egentlige årsag

Microsoft-topchef forlader selskabet - afløseren er klar




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere