Artikel top billede

Tidligere Microsoft-chef: Ballmer presser sine rivaler ud

Det bliver skudt med skarpt mod Microsofts topmand i en ny bog. Ballmer anklages for at klynge sig til magten og presse kollegaerne ud af firmaet

Læs også:

Derfor er rygter om Ballmers fyring det rene vrøvl

Windows-chefens exit: Den egentlige årsag

Microsofts top-boss, Steve Ballmer, er ikke den rigtige leder for verdens største software-virksomhed.

Han klynger sig til magten ved systematisk at tvinge personer, der udfordrer hans autoritet, ud af firmaet.

Sådan lyder de barske anklager i bogen: Resolve and Fortitude: Microsoft's "secret power broker" breaks his silence, der er skrevet af en tidligere topchef i Microsoft, der fortæller om sin tid i firmaet. 

"For at få Microsoft tilbage på ret kurs skal der ændres drastisk i ledelsen," lyder det fra Joachim Kempin, der arbejdede i Microsoft mellem 1983 og 2002 som chef for Windows. 

Via sin stilling har Joachim Kempin haft direkte adgang til Bill Gates, og han er således den højest rangerede Microsoft-medarbejder, der skriver en kritisk bog om firmaet, der ellers er kendt for loyale eks-medarbejdere.

"Selv om jeg respekterer Steve Ballmer, så skal han også være en del af disse ledelses-ændringer," siger han til Reuters.

Microsoft har ikke ønsket at kommentere anklagerne overfor Reuters.

Mange har forladt software-skuden

For at understrege sin pointe peger Joachim Kempin på en hel stribe Microsoft-folk, der har arbejdet skulder ved skulder med Ballmer, men som alle har forladt firmaet.

Nyeste eksempel er Steven Sinofsky, Windows-chefen, der forlod firmaet i november blot få uger efter, at Windows 8 blev lanceret.

Før Steven Sinofsky smuttede Windows- og online-manden Kevin Johnson til Juniper Networks, Office-chef Stephen Elop røg til Nokia, mens Ray Ozzie, den software-guru som Bill Gates udpegede som Microsofts store tænker, startede sit eget projekt.

Ray Ozzie er en meget dygtig software-udvikler, der kan sit kram, men det var enten Steve Ballmers vej, eller også var det ud af klappen," fortæller Joachim Kempin til Reuters.

Han beretter ligeledes, at han har sendt en kopi af bogen til både Bill Gates og Steve Ballmer, men de har ikke reageret med et svar.

I december 2012 var der i øvrigt heftige rygter om, at Steve Ballmer var på vej ud af firmaet.

Læs også:

Derfor er rygter om Ballmers fyring det rene vrøvl .

Windows-chefens exit: Den egentlige årsag

Microsoft-topchef forlader selskabet - afløseren er klar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.