Artikel top billede

Microsoft-topchef forlader selskabet - afløseren er klar

Opdateret: Microsofts Windows-topchef stopper. Det sker få uger efter, at det nye Windows 8 blev lanceret.

Læs også:

Fem dage med Windows 8: Hit eller flop?

Dansk top-direktør: Derfor satser vi på Windows 8

Microsofts Steven Sinofsky, der har ansvaret for Windows og Windows Live, stopper i selskabet.

Det meddeler Microsoft:

"Jeg er taknemmelig for de mange års arbejde, som Steven har bidraget med til virksomheden," udtaler administrerende direktør Steve Ballmer.

Direktør-skiftet kommer på et noget specielt tidspunkt, idet Microsoft for blot få uger siden lancerede sit nye Windows 8 og Windows Phone 8, der er yderst vigtige produkter for software-gigantens fremtid.

"De produkter og services, som vi har leveret til markedet i de seneste par måneder, markerer begyndelsen på en ny æra hos Microsoft," siger Steve Ballmer. 

"Vi har bygget et fantastisk fundament med nye frigivelser af Microsoft Office, Windows 8, Windows Phone 8, Microsoft Surface, Windows Server 2012 og Halo 4 og fantastisk integration til services som Bing, Skype og Xbox på tværs af alle vores produkter."

Derfor stopper Steven Sinofsky

Forklaringen på Steven Sinofskys exit skal findes i denne udmelding fra Ballmer:

"For at fortsætte denne success er det meget nødvendigt, at vi fortætter med at skabe et tilhørselsforhold på tværs af alle Microsofts-teams og har en mere integreret og hurtig udviklingscyklus for vores tilbud."

"Jeg er ydmyg over for den professionalisme og generøsitet fra alle, som jeg har haft mulighed for at arbejde sammen med i denne fantastiske virksomhed," fortæller Steven Sinofsky selv.

Her er den nye Windows-chef

Læs også:

Fem dage med Windows 8: Hit eller flop?

Dansk top-direktør: Derfor satser vi på Windows 8

I stedet for Steven Sinofsky bliver det Julie Larson-Green, der får hovedansvaret for Windows software og hardware.

Tami Reller beholder sin stilling som økonomidirektør og marketingdirektør i Windows-divisionen. Begge Windows-topcheferne har Steve Ballmer som direkte chef.

Julie Larson Green har været ansat hos Microsoft siden 1993, og hun har blandt andet stået i spidsen for brugeroplevelsen i tidligere versioner af Internet Explorer.

I forbindelse med både Windows 7 og Windows 8 var hun blandt andet ansvarlig designet af brugergrænsefladen.

"Det var tydeligt for mig, at Julie er den bedste person til dette job, og jeg er glad for at have hende i denne nye rolle," lyder det fra Steve Ballmer.

Microsoft har redesignet Windows for bedre at kunne matche en ny it-æra med mange nye brugsscenarier - og hvor touch-baseret hardware og apps er det nye sort.

Analysefirmaet Gartner har imidlertid vurderet, 90 procent af virksomhederne frem til 2015 vil undgå udrulning af Windows 8 i stor skala. "Markedet vil være tid om at modnes, og de fleste virksomheder vil sidde på sidelinjen indtil videre," har Gartner udtalt.

Læs også:

Fem dage med Windows 8: Hit eller flop?

Dansk top-direktør: Derfor satser vi på Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Står kældervinduet åbent for cyberkriminelle? Sådan sikrer du de privilegerede brugerkonti
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.