Artikel top billede

Microsoft-topchef forlader selskabet - afløseren er klar

Opdateret: Microsofts Windows-topchef stopper. Det sker få uger efter, at det nye Windows 8 blev lanceret.

Læs også:

Fem dage med Windows 8: Hit eller flop?

Dansk top-direktør: Derfor satser vi på Windows 8

Microsofts Steven Sinofsky, der har ansvaret for Windows og Windows Live, stopper i selskabet.

Det meddeler Microsoft:

"Jeg er taknemmelig for de mange års arbejde, som Steven har bidraget med til virksomheden," udtaler administrerende direktør Steve Ballmer.

Direktør-skiftet kommer på et noget specielt tidspunkt, idet Microsoft for blot få uger siden lancerede sit nye Windows 8 og Windows Phone 8, der er yderst vigtige produkter for software-gigantens fremtid.

"De produkter og services, som vi har leveret til markedet i de seneste par måneder, markerer begyndelsen på en ny æra hos Microsoft," siger Steve Ballmer. 

"Vi har bygget et fantastisk fundament med nye frigivelser af Microsoft Office, Windows 8, Windows Phone 8, Microsoft Surface, Windows Server 2012 og Halo 4 og fantastisk integration til services som Bing, Skype og Xbox på tværs af alle vores produkter."

Derfor stopper Steven Sinofsky

Forklaringen på Steven Sinofskys exit skal findes i denne udmelding fra Ballmer:

"For at fortsætte denne success er det meget nødvendigt, at vi fortætter med at skabe et tilhørselsforhold på tværs af alle Microsofts-teams og har en mere integreret og hurtig udviklingscyklus for vores tilbud."

"Jeg er ydmyg over for den professionalisme og generøsitet fra alle, som jeg har haft mulighed for at arbejde sammen med i denne fantastiske virksomhed," fortæller Steven Sinofsky selv.

Her er den nye Windows-chef

Læs også:

Fem dage med Windows 8: Hit eller flop?

Dansk top-direktør: Derfor satser vi på Windows 8

I stedet for Steven Sinofsky bliver det Julie Larson-Green, der får hovedansvaret for Windows software og hardware.

Tami Reller beholder sin stilling som økonomidirektør og marketingdirektør i Windows-divisionen. Begge Windows-topcheferne har Steve Ballmer som direkte chef.

Julie Larson Green har været ansat hos Microsoft siden 1993, og hun har blandt andet stået i spidsen for brugeroplevelsen i tidligere versioner af Internet Explorer.

I forbindelse med både Windows 7 og Windows 8 var hun blandt andet ansvarlig designet af brugergrænsefladen.

"Det var tydeligt for mig, at Julie er den bedste person til dette job, og jeg er glad for at have hende i denne nye rolle," lyder det fra Steve Ballmer.

Microsoft har redesignet Windows for bedre at kunne matche en ny it-æra med mange nye brugsscenarier - og hvor touch-baseret hardware og apps er det nye sort.

Analysefirmaet Gartner har imidlertid vurderet, 90 procent af virksomhederne frem til 2015 vil undgå udrulning af Windows 8 i stor skala. "Markedet vil være tid om at modnes, og de fleste virksomheder vil sidde på sidelinjen indtil videre," har Gartner udtalt.

Læs også:

Fem dage med Windows 8: Hit eller flop?

Dansk top-direktør: Derfor satser vi på Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.