Artikel top billede

Sådan har TDC det med ikke at være med i ny alliance

Danmarks største televirksomhed forholder sig nu til nyligt annonceret alliance mellem fire andre teleselskaber.

Læs også:

Nyt bredbånds-forslag efterlader TDC på sidelinjen

TDC: Sådan kan vi få bredbånd til Danmarks yderområder

Det mener ministeren om TDC's bredbånds-bøn

TDC vil gerne være en del af det samarbejdet som Telenor, Telia, GlobalConnect og 3 har annonceret.

Udmeldingen kommer efter, at Danmarks største teleselskab i blev placeret på sidelinjen af Telenor, Telia, GlobalConnect og 3.

De fire selskaber udsendte en pressemeddelelse, hvor der blev fremlagt et forslag til, hvordan udbredelsen af acceptable hastigheder på bredbånd skal etableres i yderområderne.

Er det et samarbejde, som TDC er villig til at indgå i?

"Generelt har teleselskaberne et fint samarbejde, når vi på lige vilkår lejer os ind på hinandens master. Det samarbejde ser vi gerne udviklet. Men konkurrencen i forhold til slutbrugeren skal bibeholdes," svarer Rasmus Avnskjold, der er presserådgiver ved TDC i en mail til Computerworld.

TDC: Forslagene er næsten ens
TDC mener ikke, at Telenor, Telia, GlobalConnect og 3's forslag om at gå sammen om at dele etableringsomkostningerne ligger langt fra TDC's eget forslag.

TDC foreslår oprettelsen af en statsfond på omkring 250 til 350 millioner kroner, der skal kanalise midler til etablering af master og netværk i yderområderne.

Hvad mener TDC om det nye forslag stillet af de andre selskaber?

"Indtil videre har vi kun pressemeddelelsen at forholde os til. Det mest konkrete er forslaget om muligheden for i fællesskab at sætte nye master op." skriver Rasmus Avnskjold og fortsætter:

"Det ligger jo ikke så langt fra vores forslag om, at der stiftes et selskab til at stå for finansieringen af de master, som åbenlyst vil være en underskudsforretning,"

TDC understregede samtidigt i sit eget forslag, at det ikke er muligt, at etablere acceptabelt bredbånd i yderområderne på nuværende markedsvilkår.

Læs også:

Nyt bredbånds-forslag efterlader TDC på sidelinjen

TDC: Sådan kan vi få bredbånd til Danmarks yderområder

Det mener ministeren om TDC's bredbånds-bøn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.