Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Flænser konkurrenterne: Derfor er Google umulig at slå

Aldrig nogensinde har Google omsat for så mange penge som nu. Og udviklingen ser ud til at fortsætte.

Læs også:
Alarmklokker ringer: Her er IBM's store problem

Regnskab: Med en omsætning på svimlende 50,2 milliarder dollar, svarede til omkring 281 milliarder danske kroner, sætter Google ny rekord på omsætning.

Udviklingen ser ikke ud til at stoppe lige foreløbig, og søgemaskine-konkurrenterne kan kun se misundeligt på.

"Med en procentvis markedsandel på 67 procent på alle søgninger, der driver annoncesalget frem, så kører Google sine konkurrenter fra Microsoft og Yahoo midtover," fortæller Lars Møgeltoft, der er chef aktierådgiver i Nordea.

Tallene stammer fra selskabets årsregnskab, der blev offentliggjort tirsdag aften.

"Vi ramte 50 milliarder dollar i omsætning for første gang sidste år - ikke en dårlig præstation opnået på omkring 15 år," skriver Googles topchef og medstifter Larry Page.

Kunderne strømmer ind i butikken

Ifølge Nordeas chef aktierådgiver er der ingen udsigter til, at virksomhedens udvikling vender.

"Det viser sig, at det er utroligt svært for konkurrenterne at vippe Google af pinden. Fordi Googles markedsandel af søgninger kun går op," siger Lars Møgeltoft og fortsætter:

"I julen skød amerikanske detailforretninger flere reklamekroner i Google, end de plejer,"

Selvom Google binder langt størstedelen af omsætningen på annoncer, så er virksomheden ikke sårbar.

"Det kan være risikabelt, at binde virksomhedens omsætning udelukkende til annoncesalget. Men lige præcis her er de svære at udkonkurrere," mener Lars Møgeltoft.

Her er tallene

Omsætningen er dermed steget med over 32 procent i forhold til regnskabsåret 2011, hvor omsætningen var på 37,9 milliarder dollar, der svarer til omkring 212 milliarder danske kroner.

Nettoindkomsten for 2012 er på godt 10,7 milliarder dollar, eller hvad der svarer til omkring 65,6 milliarder danske kroner.

Dermed er netto-indkomsten steget med godt 10,3 procent i forhold til 2011.

Ifølge regnskabsannonceringen har Google i dag 53.861 medarbejdere.

"De seneste år, har virksomheden hyret ret kraftigt, men det nye regnskab viser dog, at antallet nu er stabiliseret,"

Hver enkelt medarbejder omsætter derfor for godt 198.600 dollar, svarene til 1.113.073 danske kroner til virksomheden, hvis man måler nettoindkomsten per medarbejder.

Læs også:
Alarmklokker ringer: Her er IBM's store problem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere