Artikel top billede

Danmark skal have lynhurtige bredbåndsbyer

Udvalgte danske byer skal have bredbåndshastigheder, der rykker for vildt, ligesom blandt andet et Google-forsøg i USA, lyder et forslag.

I USA vil man i hver af de 50 stater have mindst et område eller by med gigabit bredbåndsforbindelser.

Således har den amerikanske regering netop lanceret en såkaldt Gigabit-city målsætning, ifølge Forbes.

Målet skal nås ved at bredbåndsudbydere, regeringen og lokale kræfter går sammen om at møde "The Gigabit City Challenge," som målsætningen omtales.

Også Google pusler med et forsøg med lynhurtige bredbåndsbyer.

Og fornyligmeddelte Googles CEO Lary Page så, at forsøgene på ingen måde er en "hobby" for it-giganten. Selskabet mener det alvorligt.

I verdens mægtigste land har præsident Barack Obama desuden søsat en stribe digitale initiativer, hvor hurtig bredbånd er et must. Det gælder blandt andet digitale tjenester inden for uddannelse og sundhed

Dansk Energi: Ja, tak
Hos Dansk Energi, der repræsenterer fiberbranchen, er man begejstret for initiativerne og ønsker det samme afprøvet herhjemme.

"Udmeldingen fra USA er interessant, fordi de hæver barren for visionerne og fokuserer på fremtidens muligheder," udtaler chefkonsulent Thomas Woldiderich fra Dansk Energi.

Herhjemme i andedammen har der været for meget fokus på "den korte bane og navlepilleri, og for lidt på morgendagens digitale innovation", mener han.

Der er dog en række steder i landet, hvor man er godt igang og peger på Varde og Tranum.

Regeringen forventes at komme med et bredbåndsudspil i løbet af foråret.

Regeringespartiet S har allerede fremsat sine tanker på området i eget bredbåndsudspil. Det udspil fik imidlertid kritik af Itek under Dansk Industri.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.