Artikel top billede

Oracle kryber til korset - lover bedre Java-håndtering

Oracle lover at forbedre sig på flere fronter, når det kommer til at lappe huller i den stærkt udbredte Java-platform. Læs her, hvad du kan forvente i fremtiden.

Læs også: Java-problem: Disse spørgsmål vil Oracle Danmark ikke svare på.

Mens det kniber med at få klare svar fra Oracle Danmarks organisation, så lover Oracles internationale chef for Java-sikkerhed, Milton Smith, at få styr på sikkerheden omkring Java.

Ikke mindst lover softwaregiganten at få meldt sit arbejde med Java-sikkerheden ud til udviklermiljøet hurtigere, end tilfældet er lige nu, hvor selskabet har været kritiseret for at holde lav profil med sikkerhedsinformationerne.

Det forklarer Milton Smith i en telefonsnak med ledere fra Java User Group, skriver IDG News Service.

Helt enkel plan

"Vores plan med at øge sikkerheden i Java er meget enkel," siger Milton Smith til lederne og understreger, at det først og fremmest drejer sig om at fikse Java og dernæst at kommunikere selskabets indsats ud til de brede masser.

"Vi kan ikke gøre det ene uden det andet. At snakke og glatte ud gør ikke nogen glade. Vi bliver nødt til at fikse Java," lyder budskabet fra Milton Smith.

Udover at sikkerhedstjenester i lille Danmark har opfordret befolkningen til at deaktivere Java i deres browsere, så har Oracles hjemland, USA, også tilskyndet sin kvart milliard store befolkning til at slukke for Java i browserne.

Problemer på browser-niveau

Milton Smith forklarer, at de fleste problemer med Java har været på browser-niveau.

Der har da også i efterdønningerne efter opdagelsen af to store sikkerhedshuller været rapporteret om mindre huller, som Oracle har haltet efter med at få fikset.

"Så det er vores største mål at håndtere problemet med Java i browserne med det samme," lyder det fra Milton Smith, som også understreger, at millionvis af Java-brugere som eksempelvis de fire millioner med NemID skal have informationer hurtigere, end det er tilfældet på nuværende tidspunkt.

"Vi har sat det som mål, at Oracle skal nå alle vores brugere fra konsummarkedet til it-eksperter i datacentrene og udviklere," lyder målsætningen fra Javas sikkerhedsansvarlige chef. 

ingen konkrete forbedringsbud

Hvordan forbedringen af Java og kommunikationen til masserne skal foregå, har Oracle ikke de mest konkrete bud på lige nu.

Milton Smith forklarer, at det muligvis kan ske ved at have flere sikkerhedsseminarer på teknologi-konferencer som Oracles egen Java One-konference og have flere samtaler med pressen.

En anden mulighed kunne ifølge sikkerhedschefen være at lade sikkerhedsopdateringerne gå forbi lederne i Javas brugergruppe, som derefter kunne dele informationer med deres medlemmer.

Du kan selv høre Milton Smith tale om Javas fremtid, Oracles bebudede opstramninger og fremtidige kommunikationsstrategi omkring Java på Oracles Java-hjemmeside.

Læs også: Java-problem: Disse spørgsmål vil Oracle Danmark ikke svare på.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.