Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Oracle kryber til korset - lover bedre Java-håndtering

Oracle lover at forbedre sig på flere fronter, når det kommer til at lappe huller i den stærkt udbredte Java-platform. Læs her, hvad du kan forvente i fremtiden.

Læs også: Java-problem: Disse spørgsmål vil Oracle Danmark ikke svare på.

Mens det kniber med at få klare svar fra Oracle Danmarks organisation, så lover Oracles internationale chef for Java-sikkerhed, Milton Smith, at få styr på sikkerheden omkring Java.

Ikke mindst lover softwaregiganten at få meldt sit arbejde med Java-sikkerheden ud til udviklermiljøet hurtigere, end tilfældet er lige nu, hvor selskabet har været kritiseret for at holde lav profil med sikkerhedsinformationerne.

Det forklarer Milton Smith i en telefonsnak med ledere fra Java User Group, skriver IDG News Service.

Helt enkel plan

"Vores plan med at øge sikkerheden i Java er meget enkel," siger Milton Smith til lederne og understreger, at det først og fremmest drejer sig om at fikse Java og dernæst at kommunikere selskabets indsats ud til de brede masser.

"Vi kan ikke gøre det ene uden det andet. At snakke og glatte ud gør ikke nogen glade. Vi bliver nødt til at fikse Java," lyder budskabet fra Milton Smith.

Udover at sikkerhedstjenester i lille Danmark har opfordret befolkningen til at deaktivere Java i deres browsere, så har Oracles hjemland, USA, også tilskyndet sin kvart milliard store befolkning til at slukke for Java i browserne.

Problemer på browser-niveau

Milton Smith forklarer, at de fleste problemer med Java har været på browser-niveau.

Der har da også i efterdønningerne efter opdagelsen af to store sikkerhedshuller været rapporteret om mindre huller, som Oracle har haltet efter med at få fikset.

"Så det er vores største mål at håndtere problemet med Java i browserne med det samme," lyder det fra Milton Smith, som også understreger, at millionvis af Java-brugere som eksempelvis de fire millioner med NemID skal have informationer hurtigere, end det er tilfældet på nuværende tidspunkt.

"Vi har sat det som mål, at Oracle skal nå alle vores brugere fra konsummarkedet til it-eksperter i datacentrene og udviklere," lyder målsætningen fra Javas sikkerhedsansvarlige chef. 

ingen konkrete forbedringsbud

Hvordan forbedringen af Java og kommunikationen til masserne skal foregå, har Oracle ikke de mest konkrete bud på lige nu.

Milton Smith forklarer, at det muligvis kan ske ved at have flere sikkerhedsseminarer på teknologi-konferencer som Oracles egen Java One-konference og have flere samtaler med pressen.

En anden mulighed kunne ifølge sikkerhedschefen være at lade sikkerhedsopdateringerne gå forbi lederne i Javas brugergruppe, som derefter kunne dele informationer med deres medlemmer.

Du kan selv høre Milton Smith tale om Javas fremtid, Oracles bebudede opstramninger og fremtidige kommunikationsstrategi omkring Java på Oracles Java-hjemmeside.

Læs også: Java-problem: Disse spørgsmål vil Oracle Danmark ikke svare på.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?