Oracle kryber til korset - lover bedre Java-håndtering

Oracle lover at forbedre sig på flere fronter, når det kommer til at lappe huller i den stærkt udbredte Java-platform. Læs her, hvad du kan forvente i fremtiden.

Læs også: Java-problem: Disse spørgsmål vil Oracle Danmark ikke svare på.

Mens det kniber med at få klare svar fra Oracle Danmarks organisation, så lover Oracles internationale chef for Java-sikkerhed, Milton Smith, at få styr på sikkerheden omkring Java.

Ikke mindst lover softwaregiganten at få meldt sit arbejde med Java-sikkerheden ud til udviklermiljøet hurtigere, end tilfældet er lige nu, hvor selskabet har været kritiseret for at holde lav profil med sikkerhedsinformationerne.

Det forklarer Milton Smith i en telefonsnak med ledere fra Java User Group, skriver IDG News Service.

Helt enkel plan
"Vores plan med at øge sikkerheden i Java er meget enkel," siger Milton Smith til lederne og understreger, at det først og fremmest drejer sig om at fikse Java og dernæst at kommunikere selskabets indsats ud til de brede masser.

"Vi kan ikke gøre det ene uden det andet. At snakke og glatte ud gør ikke nogen glade. Vi bliver nødt til at fikse Java," lyder budskabet fra Milton Smith.

Udover at sikkerhedstjenester i lille Danmark har opfordret befolkningen til at deaktivere Java i deres browsere, så har Oracles hjemland, USA, også tilskyndet sin kvart milliard store befolkning til at slukke for Java i browserne.

Problemer på browser-niveau
Milton Smith forklarer, at de fleste problemer med Java har været på browser-niveau.

Der har da også i efterdønningerne efter opdagelsen af to store sikkerhedshuller været rapporteret om mindre huller, som Oracle har haltet efter med at få fikset.

"Så det er vores største mål at håndtere problemet med Java i browserne med det samme," lyder det fra Milton Smith, som også understreger, at millionvis af Java-brugere som eksempelvis de fire millioner med NemID skal have informationer hurtigere, end det er tilfældet på nuværende tidspunkt.

"Vi har sat det som mål, at Oracle skal nå alle vores brugere fra konsummarkedet til it-eksperter i datacentrene og udviklere," lyder målsætningen fra Javas sikkerhedsansvarlige chef. 

ingen konkrete forbedringsbud
Hvordan forbedringen af Java og kommunikationen til masserne skal foregå, har Oracle ikke de mest konkrete bud på lige nu.

Milton Smith forklarer, at det muligvis kan ske ved at have flere sikkerhedsseminarer på teknologi-konferencer som Oracles egen Java One-konference og have flere samtaler med pressen.

En anden mulighed kunne ifølge sikkerhedschefen være at lade sikkerhedsopdateringerne gå forbi lederne i Javas brugergruppe, som derefter kunne dele informationer med deres medlemmer.

Du kan selv høre Milton Smith tale om Javas fremtid, Oracles bebudede opstramninger og fremtidige kommunikationsstrategi omkring Java på Oracles Java-hjemmeside.

Læs også: Java-problem: Disse spørgsmål vil Oracle Danmark ikke svare på.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.