Artikel top billede

Trods Oracle-opdatering: Hold fortsat Java ude af din browser

På trods af Oracles sikkerhedsopdatering i Java, advarer den amerikanske regering fortsat mod at benytte Java i webbrowsere. Læs forklaringen her.

Selv om store dele af it-verdenen har åndet lettet op, efter Oracle har lynlappet kritiske sikkerhedshuller i Java 7, er alt tilsyneladende ikke fryd og gammen.

For nu går det den officielle amerikanske sårbarhedsdatabase (National Vulnerability Database), der er den amerikanske regerings database over software-sårbarheder, mod strømmen og advarer fortsat mod brugen af Java i webbrowsere.

Den oprindelige advarsel fra Homeland Security fra torsdag 10. januar er blevet opdateret på National Vulnerability Database med endnu en advarsel oven på Oracles sikkerhedsopdatering. 

Her advares der med, at der fortsat er sårbarheder i JMX MBean (Java Management Extensions).

"Medmindre det er absolut nødvendigt at køre Java i browsere, så bør Java deaktiveres [...], selvom der er opdateret til Java 7u11. Det vil hjælpe med at mindske andre Java-sårbarheder, der kan blive fundet fremover," lyder rådet på National Vulnerability Databases hjemmeside.

Tidligere er det kommet frem, at Oracle allerede i oktober 2012 blev advaret om sikkerhedshuller i Java 7.

Ikke umiddelbart kritisk

National Vulnerability Databases hjemmeside lyder de samme advarsler fra slutningen af sidste uge om, at skadelig kode kan afvikles på computere, der har været inde på hackede hjemmesider, hvor der er lagt ondsindede links, som brugerne har klikket på.

Det officielle danske sikkerhedscenter i Danmark, DK-CERT har op mod Computerworlds deadline kun haft mulighed for at skimme sikkerhedsadvarslen fra USA.

"Umiddelbart er det ikke en kritisk sårbarhed, men det er åbenbart nok til, at amerikanerne anbefaler, at man holder Java ude af browseren," lyder det fra DK CERT's chef, Shehzad Ahmad.

Computerworld har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Oracle Danmark, som undersøger den fortsatte amerikanske advarsel mod brugen af Java 7 i browsere.

Skulle du ønske at slå Java fra i din browser (igen), kan du her læse, hvordan du gør det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere