Artikel top billede

Nokia på vej ind på tablet-markedet

Nokias boss ser tablets som et meget interessant nyt område for den slagne mobilgigant. Men er Stephen Elop manden, der vender udviklingen i det finske firma?

Læs mere:
Mobiler fra Dell og laptops fra Nokia

Stephen Elop: Derfor lukkede jeg Nokia i Danmark

Computerworlds læsere: Dette skal Nokia satse på

Nokias topchef Stephen Elop er meget interesseret i, at den finske telefongigant skal producere tablets.

Det fremgår af et interview, som han har givet til finansavisen Australian Financial Review.

"Vi har ikke annonceret en tablet, men det er et marked, som vi holder meget skarpt øje med, specielt efter Microsoft har frigivet Surface. I øjeblikket forsøger vi at afdække markedet for at finde den bedste vej og det bedste tidspunkt," siger Stephen Elop til avisen.

Han antyder desuden, at Nokia har et godt øje til de mindre tablets som Apples Ipad Mini og Googles Nexus 7 med skærme på cirka syv tommer.

"I de kommende måneder og år vil vi komme med flere forskellige produkter, hvilket konkret betyder kompakte produkter med lave priser."

Windows eller ej

Stephen Elop ser dog ikke Windows-platformen som det eneste valg til Nokias kommende enheder.

"Nokia Lumia 920 kører Windows Phone, og en tablet med Windows vil give en integreret oplevelse. Vi ser i første omgang på, hvad Microsoft kan tilbyde, men vi har ikke lagt os fast på noget endnu."

Rygter om Nokias tablet-planer er flere gange dukket op til overfladen.

I december skrev et medie eksempelvis, at Nokia og Microsoft ville komme med en tablet på Mobile World Congress, der starter den 25. februar i Barcelona, hvilket de altså stadig kan nå.

Ikke en oplagt tablet-stjerne

Nokia betegnes ikke som en ny eller lysende stjerne på tablet-markedet, men de bliver heller ikke dømt ude på forhånd.

"Der er ikke nogle oplagte synergier mellem Microsoft og Nokia, der gør firmaet til en sikker vinder på tablet-markedet," lyder vurderingen fra Anders Elbak, der er it-analytiker i IDC.

"Apple dominerer med Android i hælene. På Microsofts platform er der allerede mange, herunder Microsoft selv, der tilbyder tablet-produkter, så det er et svært marked at trænge igennem på." 

"Det er dog ikke udelukket, at Nokia kan positionere sig. De har trods alt et solidt navn i mobilverdenen, og på Windows 8-markedet er der endnu ikke firmaer, der dominerer."

En af de faktorer, han peger på, er, hvad Microsoft vil gøre.

"Det kan få stor betydning for udviklingen, hvis Microsoft selv vil satse på tablets, eller om firmaet vil skubbe den del over i Nokia-regi," siger Anders Elbak.

"Men i øjeblikket virker det ikke som om, Microsoft vil slippe tabletten til andre."

Hvor blev Nokias bærbare af?

Ser man historisk på Nokias satsninger, som eksempelvis styresystemet Meego eller finnernes bærbare computer, så har de udspil ikke været særlig gennemslagskraftige. 

På trods af gedigne produkter så er det ikke rigtig blevet til noget, men det kan blive anderledes denne gang.

"De tidligere satsninger er kommet på forkerte tidspunkter, og de har nok ikke været helhjertede, men Stephen Elop kan være manden, der gør en forskel i Nokia." 

"Stephen Elop er på godt og ondt en større personlighed end Nokias tidligere chefer. Samtidig står firmaet i en presset situation, hvor det kan være nødvendigt at smide tøjlerne og satse hele butikken," lyder Anders Elbaks analyse.

Læs mere:

Mobiler fra Dell og laptops fra Nokia

Stephen Elop: Derfor lukkede jeg Nokia i Danmark

Computerworlds læsere: Dette skal Nokia satse på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere