Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Så meget net-trafik bliver gennemsniffet af dansk tjeneste

GovCERT løfter sløret for, hvor omfattende overvågningen af myndigheder egentlig er.

Læs også:
Linux-system skal hjælpe forsvar med overvågning

Så mange data har den danske stat logget om dit liv

GovCERT kværner store mængder data igennem for at opsnappe viden om eventuelle cyber-angreb, der foregår mod myndigheder, regioner, kommuner og private virksomheder, der er tilsluttet varslingstjenesten.

GovCERT's censornetværk har på 11 måneder overvåget og analyseret 752 terabyte netværksdata direkte hos de myndigheder, regioner, kommuner og private virksomheder, der indgår i enhedens varslingstjeneste.

Det er en datamængde, der svarer til omkring 163.840 dvd-film.

Opsnapper al trafik

Censornetværket består af såkaldte IDS-bokse, der sidder som første led i myndighedens netværk.

De kan på den måde opsnappe alt ind- og udgående netværkstrafik.

Tjenesten har været aktiv siden oprettelsen af GovCERT i 2009, og har overvåget myndigheder, kommuner, regioner og private virksomheder, der arbejder med kritisk infrastruktur gennem en forsøgsordning.

Oplysningerne omkring datamængderne stammer fra præsentation GovCERT afholdt ved Dansk IT's sikkerhedskonference i sidste uge.

Her er trafikmængden

På grafen kan du se det samlede antal datatrafik målt af GovCERT over perioden november 2010 til oktober 2011.

Samlet data: 752 terabyte.

GovCERT har også videregivet oplysninger omkring det samlede antal forbindelser, der samlet set er kommet gennem myndighedernes netværk.

Samlet antal forbindelser: 40.000 millioner.

Samlet antal http-forbindelser: 6.800 millioner.

Læs også:
Linux-system skal hjælpe forsvar med overvågning

Så mange data har den danske stat logget om dit liv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.