Artikel top billede

Linux-system skal hjælpe forsvar med overvågning

Forsvar lægger store dele af it-platformen om til Linux. Det handler både om fleksibilitet og besparelser.

Læs også:
Kæmpe Linux-projekt blæser ud over stepperne

Syv år med OpenOffice giver nu pote 

Storby sparer 80 millioner kroner med Linux

Mere end tusinde it-systemer skal migreres til Linux hos det australske forsvar, der skifter store dele af platformen ud.

Mere end 600 it-systemer er migreret, og 400 andre er på vej.

Det fortæller den australske nyhedsside itnews, der skriver, at kontinentets forsvar er i fuld gang med at flytte systemerne fra Tru64 Unix og VMS-baserede løsninger til Red Hat Linux.

Systemerne anvendes blandt andet til at overvåge luftrummet over den enorme ø.

Penge er ikke alt, men meget

Begrundelsen for at skifte platform er, at det skal være lettere af skalerer og tilpasse samt for at spare penge i denne budgettilpasningstid.

En gammel kliche siger, at man skal bruge penge for at tjene penge, og ozzierne spenderer da også lige i underkanten af en milliard danske kroner på projektet. 

En anden kliche siger, at penge ikke er alt, og muligheden for at kunne tilpasse kildekoden er da også en af de væsentlige begrundelser for skiftet. 

"Den fleksibilitet som den åbne kildekode har og de muligheder, der er for at ændre i kernen, som eksempelvis at kunne skrive drivere til hardware, er uhyre vigtig," fortæller Jamie Birse, der er Linux-ingeniør på projektet.

Læs også:
Kæmpe Linux-projekt blæser ud over stepperne

Syv år med OpenOffice giver nu pote 

Storby sparer 80 millioner kroner med Linux




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere