Artikel top billede

Rager it-firmaer grådigt til sig uden at ænse kunden?

ComputerViews: Hvor mantraet i it-industrien for blot få år siden var integration og samarbejde, går udviklingen nu i en helt anden og problematisk retning, lyder et synspunkt.

Læs også:

Åben krig om app-markedet: It-giganter driller hinanden

It-giganter bønfalder app-udviklere: Kom over til os

Lock-in: Sådan låser gadget-pusheren dig fast

ComputerViews: Apps bidrager med masser af værdi til smartphones og tablet-pc'er - og det kommer naturligvis forbrugerne til gavn.

Desværre betyder it-selskabernes taktiske spil i forhold til hinanden, at potentialet slet ikke indfries.

Sådan lyder i hvert fald synspunktet hos Gregor Petri, der er research director hos Gartner.

"Som en app-bruger forbløffes, påvirkes og irriteres jeg stadig oftere over, hvad der i mine øjne kun kan beskrives som en krig om territorium mellem forskellige teknologileverandører," skriver han i et blogindlæg.

"Øget samarbejde - der opstod på grund af et ønske om hurtigt at kunne nå markedet - bliver erstattet af direkte konkurrence drevet af et ønske om at eje hele pakken," skriver Gregor Petri om den krig på app-markedet, som vi også tidligere har beskrevet her på Computerworld.

Her er eksemplerne

I blogindlægget hæfter han sig ved en række aktuelle begivenheder og beslutninger, der tilgodeser it-leverandøren snarere end it-forbrugeren.

Et eksempel er Apples beslutning om at droppe Google Maps i iOS og i stedet satse på sin egen - og ikke specielt velfungerende - korttjeneste.

Et andet eksempel er Googles forsøg på at udnytte sin position som søge-gigant til at tvinge alle brugerne over på selskabets eget sociale netværk, Google+

Gregor Petri hæfter sig også ved aktuelle magtkampe mellem Instagram og Twitter og ved Googles beslutning om ikke længere at understøtte Exchange ActiveSync.

Endelig har it-industrien over de senere år været præget af stadig flere patent-krige, hvor den ene leverandør forsøger at sætte en stopper for den anden leverandørs produkt - og omvendt.

Hvem vinder i det lange løb?

"Jeg er ikke imod sund konkurrence (tværtimod), men som forbruger kan jeg ikke se, hvordan udviklingen gavner mig. Det ser ud til, at mange virksomheder reagerer på markedets efterspørgsel på integration ved at tvinge forbrugerne ind i deres egen, lukkede butik," skriver Gregor Petri.

Lock-in-problematikken, som vi også tidligere har berørt i denne artikel, er ellers typisk noget, der var dominerende i "gamle dage," men Gartners research director mener altså, at tendensen nu igen ses - og det går ud over it-brugerne.

Mens han sagtens kan forstå, at it-virksomhederne er meget optagede af sammensmeltningen af hardware og software og af den forandring, der finder sted i en cloud-tidsalder, så mener han ikke, at leverandørernes fremgangsmåde er vejen frem.

"Hvis app-økonomien skal fortsætte med at vokse, er den nødt til at adressere den primære kunde (brugeren). Og hvis (ja, det er et stort hvis) markedet er lidt ligesom jeg, så vil det foretrække økosystemer af førende, åbne apps frem for fuldt integrerede, lukkede løsninger."'

Deler du synspunktet, at udviklingen går i den forkerte retning - og kan du nævne konkrete eksempler på det?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere