Artikel top billede

Overblik: Dells gigantiske milliard-satsning

Overblik: Et privat konglemerat overtager Dell for et gigantisk milliardbeløb. Få overblikket over hele forløbet, der har ført til købet af et af verdens største it-selskaber.

Stifteren af Dell Computers, Michael Dell, har med sin fantastiske næse for dollar og vækst aldrig været en mand, der har været interesseret i at stå stille.

Han har altid været manden, der har bevæget sig i den retning, hvor pengene måtte formodes at være.

Og det er da også det, han gør med sin beslutning om at lade Dell afnotere fra børsen og overgå til at blive ejet af et konglomerat bestående af ham selv, Microsoft og kapitalfonden Silverlake Partners samt optage massive lån i en række af verdens største banker.

Handlen vil give betydeligt flere manøvremuligheder, mindre bøvl med gennemsigtighed og investorkrav og langt større muligheder for at skumme fløden, hvis alt klapper og Dell kommer til at bevæge sig i den rigtige retning på den rigtige måde.

Få overblikket over giganthandlen herunder. Klik på hver enkelt artikel for at få mere at vide.

Dell købt for 134 milliarder kroner
Dell er blevet solgt og afnoteres fra børsen.

Dell sat til salg - forhandler med mulige nye ejere.
Dell forhandler med to købere om et salg af selskabet.

Derfor er Dell tvunget til at sælge sig selv.
Beslutningen om at lade sig afnotere fra børsen og i stedet sælge sig selv til en gruppe investorer for 123 milliarder kroner var den eneste rigtige for Dell.

HP om Dell-salget: Nu nupper vi jeres kunder.
Ærkerivalen HP jubler over Dells beslutning om at lade sig afnotere fra børsen. Nu vil HP gå på strandhugst blandt Dells kunder.

Derfor overvejer Microsoft at købe stor del af Dell .
Microsoft pønser på at lægge milliarder af kroner i Dell. En stor-investering vil give god mening for både Microsoft og Dell. Se hvad der er spil for de to selskaber.

Så mange milliarder vil det koste at købe Dell.
En afnotering af Dell på børsen vil kræve beløb, som ikke er set på denne side af finanskrisen.

Pc-salg styrtdykker dramatisk for Dell.
Salget af både stationære og bærbare Dell-computere styrtdykker. Det er der en speciel grund til. Se den her.

Dells enterprisechef: Her er vores kurs i de næste år.
Interview: Dell forlader næppe nogensinde laptop-markedet, men alligevel er noget andet i dag det vigtige, siger Dell's globale enterprise-chef, som Computerworld har mødt.

Mød Michael Dell: Manden i spidsen for det hele .
Computerworld har mødt multimilliardæren Michael Dell, der som ung mand stiftede det i dag så gigantiske Dell Computers. Hvad er det egentlig, du kan?, spurgte vi ham.

Her er forklaringen på Dells vilde opkøbs-togt .
Dells mange opkøb i den senere tid har ifølge Gartner et helt bestemt formål.

Dell gør op med fortiden: Vil ned i kundernes forretning.
For første gang nogensinde slår Dell dørene op for Dell World. Og budskabet til omverdenen er ganske klart: Dell er ikke længere Dell.

Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet.
ComputerViews: Dell kæmper for at løbe en ny virkelighed i gang, hvor selskabet er mere kendt som toptjekket full solution vendor end som en flok købmandsorienterede pc-sælgere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere