Artikel top billede

Disse teknologier påvirker virksomhedens it mest

Virksomhedens it-miljø påvirkes i særlig grad af nogle helt bestemte it-trends.

Læs også:

Mobile løsninger: Disse ting skal du holde øje med i 2013

Rigspolitiets CIO: Sådan får vi de bedste mobile løsninger

Det kan være sin sag at være it-arkitekt i en tid, hvor it-trends skifter ligeså hurtigt, som man skifter (eller burde skifte) underbukser.

Derfor er det afgørende, at man formår at spotte de største udfordringer og muligheder i tide.

Forrester har foretaget en online-baseret undersøgelse, hvor analysefirmaet har spurgt 216 enterprise arkitekter, hvilken indflydelse en række teknologier vil have på deres respektive virksomheder.

"Resultaterne bør ikke overraske nogen, men hvis du kun ser på disse, risikerer du at få et slag i ansigtet, når du blinker - så hurtigt ændrer tingene sig," skriver Forrester-analytiker Brian Hopkins i et blogindlæg.

Han nævner et eksempel:

"I den nære fremtid vil nye platforme, der er bygget på nutidens hotteste teknologier, skabe endnu mere opbrud. For eksempel vil der i 2016 være 760 millioner tablets i brug, og næsten en tredjedel vil blive solgt til virksomheder."

Det mobile dominerer

I Forrester-undersøgelsen er det mobil-applikationer, der forventes at få den største indflydelse.

Hele 42 procent forventer, at mobil-applikationer vil få en revolutionerende indflydelse på virksomheden.

Nummer to på listen er mobile platforme som iOS, Android, Blackberry og HTML 5.

38 procent venter, at de mobile platforme vil få en revolutionerende indflydelse på virksomheden.

Det er stort set samme emner, der topper Gartners liste over de 10 strategisk vigtigste it-trends i 2013, og når Computerworld interviewer danske CIO'er er det da også ofte de mobile løsninger, der fremhæves so værende særligt afgørende.

For nylig fortalte rigspolitiets CIO om arbejdet med at udvikle de bedste mobile løsninger.

"Det er ligesom ringe i vandet," sagde Michael Steen Hansen om arbejdet med at modernisere, så it-løsningerne kan understøtte en øget grad af mobilitet blandt brugerne.

"Du starter ét sted, og så kommer der mere og mere på. Udfordringen er, om man er i stand til at bevare dels den indre forretningslogik, sikkerhedsmodel og arkitekturmodel."

"Vores udfordring er, om vi er i stand til at tænke en agil og stadigvæk stabil og skalerbar arkitektur."

De øvrige it-trends, der optræder i Forrester-undersøgelsen, er blandt andet big data, cloud, collaboration, business intelligence og enterprise search. Se undersøgelsen her.

Læs også:

Mobile løsninger: Disse ting skal du holde øje med i 2013

Rigspolitiets CIO: Sådan får vi de bedste mobile løsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere