Artikel top billede

Disse teknologier påvirker virksomhedens it mest

Virksomhedens it-miljø påvirkes i særlig grad af nogle helt bestemte it-trends.

Læs også:

Mobile løsninger: Disse ting skal du holde øje med i 2013

Rigspolitiets CIO: Sådan får vi de bedste mobile løsninger

Det kan være sin sag at være it-arkitekt i en tid, hvor it-trends skifter ligeså hurtigt, som man skifter (eller burde skifte) underbukser.

Derfor er det afgørende, at man formår at spotte de største udfordringer og muligheder i tide.

Forrester har foretaget en online-baseret undersøgelse, hvor analysefirmaet har spurgt 216 enterprise arkitekter, hvilken indflydelse en række teknologier vil have på deres respektive virksomheder.

"Resultaterne bør ikke overraske nogen, men hvis du kun ser på disse, risikerer du at få et slag i ansigtet, når du blinker - så hurtigt ændrer tingene sig," skriver Forrester-analytiker Brian Hopkins i et blogindlæg.

Han nævner et eksempel:

"I den nære fremtid vil nye platforme, der er bygget på nutidens hotteste teknologier, skabe endnu mere opbrud. For eksempel vil der i 2016 være 760 millioner tablets i brug, og næsten en tredjedel vil blive solgt til virksomheder."

Det mobile dominerer

I Forrester-undersøgelsen er det mobil-applikationer, der forventes at få den største indflydelse.

Hele 42 procent forventer, at mobil-applikationer vil få en revolutionerende indflydelse på virksomheden.

Nummer to på listen er mobile platforme som iOS, Android, Blackberry og HTML 5.

38 procent venter, at de mobile platforme vil få en revolutionerende indflydelse på virksomheden.

Det er stort set samme emner, der topper Gartners liste over de 10 strategisk vigtigste it-trends i 2013, og når Computerworld interviewer danske CIO'er er det da også ofte de mobile løsninger, der fremhæves so værende særligt afgørende.

For nylig fortalte rigspolitiets CIO om arbejdet med at udvikle de bedste mobile løsninger.

"Det er ligesom ringe i vandet," sagde Michael Steen Hansen om arbejdet med at modernisere, så it-løsningerne kan understøtte en øget grad af mobilitet blandt brugerne.

"Du starter ét sted, og så kommer der mere og mere på. Udfordringen er, om man er i stand til at bevare dels den indre forretningslogik, sikkerhedsmodel og arkitekturmodel."

"Vores udfordring er, om vi er i stand til at tænke en agil og stadigvæk stabil og skalerbar arkitektur."

De øvrige it-trends, der optræder i Forrester-undersøgelsen, er blandt andet big data, cloud, collaboration, business intelligence og enterprise search. Se undersøgelsen her.

Læs også:

Mobile løsninger: Disse ting skal du holde øje med i 2013

Rigspolitiets CIO: Sådan får vi de bedste mobile løsninger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere