Artikel top billede

Ukendt it-fejl sender stort dansk EPJ-system til tælling

En systemopdatering og serverflytning hos en jysk region har sendt et omfattende EPJ-system i gulvet i flere dage. Læs her, hvordan nedbruddene har ramt regionens hospitaler og patienter.

Læs også: Ramt igen og igen: Så slemt var det store EPJ-nedbrud.

En opgradering og serverflytning i Region Midtjylland i slutningen af sidste uge har sendt regionens system med elektroniske patientjournaler ud i lange svartider og enkelte perioder uden drift.

Helt frem til i går, torsdag, har system-fejlene haft konsekvenser for både personale og ikke mindst patienterne på fire ud af fem af regionens hospitaler med i alt omkring 25.000 kliniske medarbejdere.

Kun Viborg Hospital er gået frit, da EPJ-systemet her først bliver rullet ud til sommer.

Hospitalsdirektør Gert Sørensen fra Aarhus Universitetshospital fortæller til Computerworld, at EPJ-systemfejlen har betydet, at patienterne på det århusianske hospital har måttet finde sig i lange ventetider, aflysninger af konsultationer og efterfølgende hjemsendelser af patienter, der har været indkaldt til ambulant behandling.

Stadig ukendt fejl

I dag, fredag, har regionen formået at få situationen under kontrol, og dagens performance-tal for systemet overgår faktisk det tidligere niveau inden opdateringerne, hvilket også var hensigten fra før opdateringerne.

Men den konkrete fejl bag nedbruddet er endnu ukendt.

"Det er klart, at vi ikke kan leve med den slags. Og vi har derfor aftalt på tværs af regionen, at vi skal have gravet helt dybt og fundet problemet, så det ikke kan opstå igen," siger Gert Sørensen.

Hos regions it-afdeling fortæller områdeleder for EPJ, Niels Henrik Petersen, at regionen knokler på for at finde fejlen bag nedbruddet. Lige nu går mistanken i retning af kommunikationen mellem klienterne på hospitalerne og regionens central placerede servere.

Specifikt har Niels Henrik Petersen mistænkt Java-opgraderingen på WebSphere-applikationsserverne, der for øvrigt også blev opdaterede i weekenden, som årsagen til den ustabile drift i ugens løb.

"Vi har rullet ny Java ud til alle vores brugere, men ikke alle har opdateret endnu. Vi kører fejlsøgning på, om det kan være her, at fejlen ligger," siger Niels Henrik Petersen.

Læs også: Ramt igen og igen: Så slemt var det store EPJ-nedbrud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Topdanmark forventer eksplosion i antal kundehenvendelser: Investerer massivt i teknologi til at løse udfordringen
Topdanmark står med et eksplosivt stigende antal kundehenvendelser i de kommende år, som en række nye teknologier skal afhjælpe. Der er dog ikke en konkret forretningscase for uprøvede teknologier, forklarer CTO Thomas Erichsen, som alligevel kaster massive investeringer efter nye værktøjer.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.