På bar bund: Danske sygehuse ramt af it-kaos på anden uge

Problemer med EPJ-system tvinger ventetiderne op på jyske sygehuse, efter systemet også var hårdt presset i sidste uge.

I sidste uge i Region Midtjylland fik omkring 20.000 kliniske medarbejdere at mærke, hvordan it kan påvirke hverdagen meget negativt.

Lange logon-tider på regionens EPJ-system (Elektroniske Patient Journaler), der er implementeret på fire ud af regionens fem hospitaler, fik personalet til at sende ambulante patienter hjem, mens it-bøvlet fortsatte ugen ud med varierende styrke.

Det kan du læse mere om her.

Lukker systemet helt ned
Til Computerworld fortalte områdeleder for EPJ, Niels Henrik Petersen, at it-afdelingen endnu ikke havde identificeret fejlen.

Og selvom det er over en uge siden, at kaos blevet sluppet løs i de midtjyske servere, er regionens it-folk ikke kommet nærmere en løsning i dag, tirsdag, hvor EPJ-systemet oven i købet har været lukket helt ned i en lille halv time omkring frokosttid.

Det sker ovenpå en mandag, hvor der flere gange i løbet af dagen var store forsinkelser på systemet, så det kliniske personale i enkelte tilfælde måtte vente op mod fem minutter, før de var inde i EPJ-systemet.

Hvis de altså overhovedet kunne komme ind.

"Vi lukkede systemet helt ned i dag, fordi det var sandet til. Mens det var lukket, kunne vi samtidig justere nogle parametre for kommunikationen mellem vores klienter og serverne," forklarer regionens områdeleder for EPJ, Niels Henrik Petersen.

Han erkender dog, at regionens it-folk endnu ikke er helt skarpe på, hvor den store fejl ligger.

"Mistanken går i retning af klienternes kommunikation med Websphere-applikationsserveren, og vi har tidligere også spekuleret i, om problemerne skyldtes manglende opdatering af Java på alle klienter," siger Niels Henrik Petersen.

Artiklen fortsætter på næste side...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere





mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.