Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Sådan får du din tvungne digitale postkasse klar til tiden

Alle danske virksomheder, der kommunikerer med et offentlige, skal have en digital postkasse i år. Her får du en stribe gode råd til, hvordan den kommer på plads.

Læs også:
Digital post koster kassen for Post Danmark

Sådan kommer tvangs-mail fra det offentlige til at fungere

Du bliver snart presset til at e-maile med kommunen

2013 bliver året med et egentligt teknologiskifte, hvor kommunikationen mellem det offentlige og virksomheder overgår fra papir til digital.

Men det er ikke alle virksomheder, som er klar til dette skifte. I dag er det eksempelvis kun 10.000 virksomheder, der frivilligt har tilmeldt sig ordningen.

Alle skal være på

Målsætningen, der er formuleret på digitaliseringsstyrelsens hjemmeside, lyder ellers således:

"Alle virksomheders skal have en digital postkasse fra starten af 2013, og al relevant korrespondance og meddelelser til virksomhedernes juridiske enheder skal så vidt muligt sendes digitalt til virksomhederne med den offentlige digitale postløsning."

Vi har spurgt Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen om, hvordan det går med tilmeldingerne og samtidig fået en stribe gode råd til, hvordan problemstillingen kan gribes an i den virksomhed, som stadig mangler postkassen.

Så langt er vi

Michael Busk-Jepsen, kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen, har I målinger på, hvordan det står til med målsætningen?

"Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen er klar over det ambitiøse mål om at få alle virksomheder til at benytte digital post i 2013. Vi vil løbende følge, hvordan virksomheder får oprettet deres digitale postkasser og sørge for god oplysning og vejledning.

I dag er ca. 10.000 virksomheder frivilligt tilmeldt Digital Post, mens omkring 200.000 er tilmeldt hos digitalpost-leverandøren e-Boks."

Sådan undgår du karambolage med persondataloven

Hvordan slipper virksomhederne udenom udfordringer, besværlige arbejdsprocesser og hvordan forbliver de i stand til at overholde persondataloven, når de sender personfølsomme data videre - både internt i virksomheden og ud af huset?

"Den digitale postkasse er bygget, så det er virksomheden, uanset størrelse, der selv bestemmer, hvordan den vil benytte Digital Post og dermed, hvordan den spiller sammen med de eksisterende processer."

"Enten kan virksomheden automatisk få videresendt meddelelser til deres almindelige mailsystem. Her vil meddelelser fra digital post ligge side om side med virksomhedens øvrige meddelelser. Meddelelsen sendes krypteret og kræver eksempelvis en NemID medarbejdersignatur for at kunne læses. Ønsker virksomheden i stedet at benytte den udviklede webløsning, så kan virksomheden logge på virk.dk."

"Med hensyn til persondataloven: Alt hvad der modtages og sendes inde i den digitale postkasse er krypteret. Indeholder en meddelelse eksempelvis personfølsomme oplysninger, kan disse dermed ikke 'afsløres' af udefrakommende."

Overgang uden administrative byrder

Carsten Ingerslev, kontorchef i Erhvervsstyrelsen, hvordan slipper virksomhederne udenom administrative byrder, når den eneste kommunikationskanal bliver digital?

"Virksomhederne skal aktivere deres postkasser og tildele medarbejderne brugerrettigheder. Når det er gjort, vil den digitale post kræve mindre administration end den papirpost, som den afløser. Hvis virksomhederne har problemer med aktivering af postkassen, kan de henvende sig telefonisk til e-Boks, der har udviklet postkassen."

"Hvis virksomhederne har spørgsmål til de breve, som de modtager, kan de fortsat henvende sig telefonisk til de offentlige myndigheder."

Den 1. november 2013 skal alle virksomheder have en digital postkasse, så de kan modtage digitale breve fra det offentlige. Har du et par gode råd til alle de virksomheder, der nu skal begynde at ruste sig til en ny digital fremtid?

"Din virksomhed skal bruge en NemID-medarbejdersignatur, når I opretter jeres postkasse. Bestil den allerede nu på nets-danid.dk."

"Det er virksomhedens administrator, der opretter virksomhedens postkasse og eventuelt uddeler brugerrettigheder. Udpeg administrator allerede nu."

"Det tager 15 minutter at oprette postkassen på virk.dk. Aktiver den i god tid inden 1. november 2013, så I kender funktionerne, inden postkassen bliver obligatorisk."

Der er yderligere hjælp at hente på Virk.dk/postkasse. Brug hjælpeuniverset, hvis I er i tvivl."

Læs også:
Digital post koster kassen for Post Danmark

Sådan kommer tvangs-mail fra det offentlige til at fungere

Du bliver snart presset til at e-maile med kommunen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.