Artikel top billede

Tidligere Nokia-ejet luksus-firma vælger Android

Et tidligere Nokia-selskab med speciale i luksusmobiler ser stort på finnernes satsning på Windows Phone-platformen og vælger i stedet Android i sin nyeste bling-bling-telefon.

Det tidligere Nokia-ejede selskab Vertu har valgt at kaste sig over Android-mobilsystemet.

Selskabet er stiftet af Nokia i 1998, og var indtil sidste år ejet af den finske mobilgigant, hvor Vertu havde specialiseret sig i at producere luksus mobiltelefoner med rubin-, diamant- og safirbelægning, og hvor softwaren blev håndteret af Nokias tidligere Symbian-platform.  

På trods af et frasalg af Vertu fra Nokia sidste år, der angiveligt ligger på den pæne side af en milliard kroner, kunne det forventes, at det tidligere Nokia-selskab hoppede med sin tidligere ejer over på Windows Phone-platformen.

Men sådan skulle det altså ikke være for producenten af den nye Vertu Ti-mobil, der har en prislap på knap 60.000 kroner,

Det skriver BBC.

Årsagen til Android

Administrerende direktør hos Vertu, Perry Oosting, fortæller til BBC, at Android er blevet valgt, fordi Android som den største platform på mobilmarkedet er mest etableret.

"Du bliver nødt til at være en del af et økosystem. Din enhed skal kunne integreres med andre enheder, og jeg tror, at Windows Phone vil få succes, men det har stadig en relativ lille markedsandel. På nuværende tidspunkt har det ikke den globale rækkevidde som Android, der har omkring 60 procent af markedet," forklarer Perry Oosting til BBC.

Udsagnet bakkes opad Vertu-designer Hutch Hutchinson, som understreger, at Vertu-mobiltelefoner ikke skal være prøvekaniner i teknologiens navn.

"Det handler om relevant teknologi og håndværk, for det ikke et engangs-produkt," siger Hutch Hutchinson til BBC om Vertus valg af Android i sin nye Ti-model.

Beskeden markedsandel

Selskabet har blandt andet produceret Signature Cobra-telefonen, som der kun findes otte af i verden.

Her er prisen for telefonen med diamanter skruet op til omkring halvanden million kroner på trods af, at telefonerne ikke har kamera, touch screen og kun ganske få RAM.

Samlet har Vertu på 10 år solgt omkring 326.000 telefoner fra 500 butikker, hvoraf 70 er selskabets egne forretninger.

Vertu har således en stærkt begrænset markedsandel.

Selskabets satsning på Android vil derfor heller ikke rykke det store í magtkampen mellem Android, iOS og Windows Phone - udover luksusproducenten tilsyneladende har valgt at kappe navlestrengen endegyldigt over til sin stifter, Nokia.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.