Artikel top billede

Dette smartphone-firma er nu verdens tredjestørste

En opkomling er nu nummer tre på smartphone-markedet efter Samsung og Apple. I 2013 forventer it-analysefirmaet Gartner, at markedet vil runde en magisk milepæl.

Den kinesiske teknologivirksomhed Huawei kan ifølge it-analysehuset Gartner nu kalde sig verdens tredjestørste smartphone-fabrikant.

Det sker efter et stærkt fjerde kvartal i 2012, der hjalp kraftigt til, at Huawei i alt solgte 27,2 millioner smartphones på verdensplan i 2012, hvilket er en fremgang på 73,8 procent målt i forhold til 2011.

Øverst på smartphone-tronen sidder Samsung og Apple, der tilsammen har en markedsandel på 52 procent på de smarte mobiler med et salg i fjerde kvartal af 2012 på henholdsvis 64,5 millioner og 43,5 millioner telefoner.

i 2012 solgte Samsung i alt 206 millioner smartphones, mens Apple afsatte 130 millioner iPhones.

Detroniserede Nokia med i alt 39,3 millioner solgte smartphones overgik samlet Huawei i 2012, men det finske mobilselskab oplevede et samlet smartphone-fald på 53,6 procent i forhold til 2011 og havde et fjerde kvartal, der ikke kunne hamle op med Huaweis fremmarch.

Det skriver Gartner på sin hjemmeside.

Ingen kan vide sig sikre

Gartner-analytiker Anshul Gupta indikerer, at Huaweis nuværende tredjeplads på smartphone-markedet kun kan være til låns efter suveræne Samsung og Apple.

"Der er ingen fabrikanter, der kan lægge sig solidt som nummer i det globale smartphone-salg. Apples og Samsungs succeser skyldes selskabernes stærke brands og deres nuværende produkter. De direkte konkurrenter kæmper med at opnå samme brand-lovprisning blandt forbrugerne," siger Anshul Gupta.

I alt voksede smartphone-markedet i fjerde kvartal af 2012 med et salg på 207,7 millioner enheder, hvilket er en fremgang på 38,3 procent i forhold til samme periode i 2011.

Samlet blev der i 2012 solgt 1,75 milliarder mobiltelefoner, hvilket er en lille tilbagegang på 1,7 procent sammenlignet med 2011.

Gartner forventer, at det samlede antal solgte mobiltelefoner i 2013 vil komme til at ligge på 1,9 milliarder enheder, hvoraf en milliard af disse telefoner ifølge Gartner vil være smartphones.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.