Artikel top billede

Så mange danskere har tvungen digital postkasse

En særlig aldersgruppe er på forkant med at tilmelde sig en offentlig digital post-ordninger, der snart bliver tvunget igennem.

Ved udgangen af i år skal virksomheder have en obligatorisk digital postkasse, hvilket også er tilfældet for borgerne ved udgangen af år 2014. 

Men allerede nu har en del virksomheder og borgere tilmeldt sig ordningen.

Således viser den seneste opgørelse fra Digitaliseringsstyrelsen, at 23,9 procent af borgerne er tilmeldt, mens 76,1 procent altså fortsat mangler.

I øvrigt viser statistikken, at det er danskere i aldersgruppen 35-44 år, hvor flest har fået sig tilmeldt. Her er det 32 procent, der har fået sig tilmeldt.

Danskere over 64 år og faktisk også under 24 år halter efter.

Måske lidt overraskende har kun 14,6 procent af gruppen mellem 15-24 år fået tilmeldt sig ordningen.

Børnefamilier med på it-vognen

Ser man på køn, så er forskellen marginal, hvor 24,7 procent af mændene er tilmeldt, mens andelen af tilmeldte kvinder ligger på 23,2 procent.

I statistikken finder man også andelen af børnefamilier tilmeldt ordningen. Altså, hvor mindst én i husstanden er tilmeldt. Og her kan man åbenbart se en fidus i ordningen.

I hvert fald er 48,7 procent af børnefamilierne på landsplan tilmeldt digital post.

I øvrigt er projektet med digital post en vigtig brik i digitaliseringsstrategien for Danmark.

For generelt viser den fællesoffentlige business case, at myndigheder kan spare cirka seks kroner per masseforsendelse og cirka 20 kroner per enkeltforsendelse.

Du kan selv tilmelde dig digital post på borger.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.