Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Så mange danskere har tvungen digital postkasse

En særlig aldersgruppe er på forkant med at tilmelde sig en offentlig digital post-ordninger, der snart bliver tvunget igennem.

Ved udgangen af i år skal virksomheder have en obligatorisk digital postkasse, hvilket også er tilfældet for borgerne ved udgangen af år 2014. 

Men allerede nu har en del virksomheder og borgere tilmeldt sig ordningen.

Således viser den seneste opgørelse fra Digitaliseringsstyrelsen, at 23,9 procent af borgerne er tilmeldt, mens 76,1 procent altså fortsat mangler.

I øvrigt viser statistikken, at det er danskere i aldersgruppen 35-44 år, hvor flest har fået sig tilmeldt. Her er det 32 procent, der har fået sig tilmeldt.

Danskere over 64 år og faktisk også under 24 år halter efter.

Måske lidt overraskende har kun 14,6 procent af gruppen mellem 15-24 år fået tilmeldt sig ordningen.

Børnefamilier med på it-vognen

Ser man på køn, så er forskellen marginal, hvor 24,7 procent af mændene er tilmeldt, mens andelen af tilmeldte kvinder ligger på 23,2 procent.

I statistikken finder man også andelen af børnefamilier tilmeldt ordningen. Altså, hvor mindst én i husstanden er tilmeldt. Og her kan man åbenbart se en fidus i ordningen.

I hvert fald er 48,7 procent af børnefamilierne på landsplan tilmeldt digital post.

I øvrigt er projektet med digital post en vigtig brik i digitaliseringsstrategien for Danmark.

For generelt viser den fællesoffentlige business case, at myndigheder kan spare cirka seks kroner per masseforsendelse og cirka 20 kroner per enkeltforsendelse.

Du kan selv tilmelde dig digital post på borger.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere