Artikel top billede

Denne feature i Windows 8 skræmmer brugerne væk

Der er især én grund til, at de danske brugere ikke for alvor har taget Windows 8 til sig, mener dansk konsulent. Se grunden her.

Læs også:
Windows 7 eller Windows 8: Sådan træffer du dit valg

Så lidt fylder Windows 8 efter to måneder på markedet

Windows 8, der blev frigivet i oktober 2012, har ikke for alvor vundet de danske brugeres hjerter.

Det skyldes blandt andet den helt nye brugerflade, fortæller en brugervenlighedsekspert.

"Brugerfladen i Windows 8 er et total nybrud og en innovation. Det vil tage lang tid før en så stor forandring slår igennem på pc'en," siger Thomas Visby Snitker, brugervenlighedskonsulent og direktør i SnitkerGroup.

"Microsofts udfordring lige nu er, at selskabet har bygget noget, der er hamrende effektivt på den mobile platform, men som desktop på computeren holder det ikke."

Danske brugere tøver

Den nyeste opgørelse fra Foreningen af Danske Interaktive Medier (FDIM) stammer fra udgangen af december 2012.

FDIM, som blandt andet holder øje med hvilke operativsystemer, som besøgende på danske hjemmesider anvender, viser, at blot 1,5 procent anvender Windows 8.

Til sammenligning står Windows 7 for cirka halvdelen af alle sidevisninger, XP for cirka 12 procent og Vista for lige knap ti procent.

De nærmeste konkurrenter til Windows 8 i Danmark er Android og Linux-systemer.

Derfor holder brugerfladen ikke

"Mange forbrugere vil have svært ved at bruge Windows 8-brugerfladen på computeren," siger Thomas Visby Snitker og fortsætter:

"På mobilen har Microsoft et system, der fungerer gnidningsløst og med en solid portion produktivitetsværktøjer. Men ved at føre de samme principper over på desktoppen bliver det en underlig hybrid mellem trykfølsomhed og elementer, der hører til på mobile enheder."

"Jeg synes filmen knækker fuldstændig i forbindelse med, at der både er en gammeldags desktop og en trykbaseret del bygget sammen i et system. Det er ikke intuitivt, og det bliver en skizofren oplevelse."

"Der er to grundregler for design af en desktop. Enten skal det være som før, eller også skal det være let at lære. Windows 8 er ingen af delene."

Mener du ligefrem, at brugerfladen holder folk fra at skifte til styresystemet Windows 8?

"Ja, ingen tvivl om det. Hvis det var nemt at bruge ville folk ikke tøve med at skifte, men det er der noget i det lave antal brugere, der tyder på, at de gør. Det ser måske godt ud, men det er ikke et godt design til et pc-styresystem."

Læs også:
Windows 7 eller Windows 8: Sådan træffer du dit valg

Så lidt fylder Windows 8 efter to måneder på markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
"Hvorfor skal folk bruge tid på alt det nye, hvis man som organisation belønner dem for alt det, som allerede virker?"
"De fleste store virksomheder kæmper med at integrere nye ideer og opfindelser i deres store maskine. Oftest fordi de har så travlt med de stærke løsninger, som de allerede har."
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.