Artikel top billede

Denne feature i Windows 8 skræmmer brugerne væk

Der er især én grund til, at de danske brugere ikke for alvor har taget Windows 8 til sig, mener dansk konsulent. Se grunden her.

Læs også:
Windows 7 eller Windows 8: Sådan træffer du dit valg

Så lidt fylder Windows 8 efter to måneder på markedet

Windows 8, der blev frigivet i oktober 2012, har ikke for alvor vundet de danske brugeres hjerter.

Det skyldes blandt andet den helt nye brugerflade, fortæller en brugervenlighedsekspert.

"Brugerfladen i Windows 8 er et total nybrud og en innovation. Det vil tage lang tid før en så stor forandring slår igennem på pc'en," siger Thomas Visby Snitker, brugervenlighedskonsulent og direktør i SnitkerGroup.

"Microsofts udfordring lige nu er, at selskabet har bygget noget, der er hamrende effektivt på den mobile platform, men som desktop på computeren holder det ikke."

Danske brugere tøver

Den nyeste opgørelse fra Foreningen af Danske Interaktive Medier (FDIM) stammer fra udgangen af december 2012.

FDIM, som blandt andet holder øje med hvilke operativsystemer, som besøgende på danske hjemmesider anvender, viser, at blot 1,5 procent anvender Windows 8.

Til sammenligning står Windows 7 for cirka halvdelen af alle sidevisninger, XP for cirka 12 procent og Vista for lige knap ti procent.

De nærmeste konkurrenter til Windows 8 i Danmark er Android og Linux-systemer.

Derfor holder brugerfladen ikke

"Mange forbrugere vil have svært ved at bruge Windows 8-brugerfladen på computeren," siger Thomas Visby Snitker og fortsætter:

"På mobilen har Microsoft et system, der fungerer gnidningsløst og med en solid portion produktivitetsværktøjer. Men ved at føre de samme principper over på desktoppen bliver det en underlig hybrid mellem trykfølsomhed og elementer, der hører til på mobile enheder."

"Jeg synes filmen knækker fuldstændig i forbindelse med, at der både er en gammeldags desktop og en trykbaseret del bygget sammen i et system. Det er ikke intuitivt, og det bliver en skizofren oplevelse."

"Der er to grundregler for design af en desktop. Enten skal det være som før, eller også skal det være let at lære. Windows 8 er ingen af delene."

Mener du ligefrem, at brugerfladen holder folk fra at skifte til styresystemet Windows 8?

"Ja, ingen tvivl om det. Hvis det var nemt at bruge ville folk ikke tøve med at skifte, men det er der noget i det lave antal brugere, der tyder på, at de gør. Det ser måske godt ud, men det er ikke et godt design til et pc-styresystem."

Læs også:
Windows 7 eller Windows 8: Sådan træffer du dit valg

Så lidt fylder Windows 8 efter to måneder på markedet
IT-JOB

Dynamicweb Software A/S

Solution Architect

Hansen Technologies Denmark A/S

Senior Software Developer

Rigspolitiet (PET)

Overvågningsspecialister
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.