Artikel top billede

Sådan kan ultralyd øge kapaciteten på din harddisk

Kapaciteten på din harddisk kan øges markant ved hjælp af lydbølger.

Brug af høj-frekvente lydbølger kan på sigt være med til at øge lager-kapaciteten på din harddisk - både SSD og flash-diske - markant.

Sådan lyder det fra forskere fra Oregon State University i USA, der har opdaget en måde, hvorpå man ved hjælp af lydbølger kan forbedre magnetiske storage-teknologier mærkbart.

Forskerne kalder teknologien for 'acoustic assisted magnetic recording'

Blødgøres med varme

Ideen bag er, at det materiale, som diskene er bygget af, kan blødgøres, hvis de opvarmes - også hvis de opvarmes ganske kortvarigt.

Når materialet opvarmes, bliver det muligt at lagre mere data i helt afgrænsede områder.

"Men det har ofte vist sig vanskeligt at opvarme disk-pladerne, fordi varmen har det med at sprede sig ud over det områder, hvor den skal bruges," lyder det fra forskerne.

De hidtidige forsøg med opvarmning har desuden krævet ganske kompliceret udstyr og avanceret brug af optik, magnetisk udstyr og forskellig elektronik.

Med den nye løsning kan opvarmningen imidlertid afgrænses. Det skyldes, at disk-pladerne her opvarmes ved hjælp af ultralyd, der rettes mod et afgrænset område, mens data er i færd med at blive lagret.

Lillebitte område

"Det skaber en elasticitet, der gør det muligt at bøje eller strække et lillebitte område af materialet," hedder det.

Disk-materialet vender omgående tilbage til sin oprindelige form, så snart ultralyden bliver slukket, men den lagrede data bliver liggende.

Forskerne oplyser ikke, hvor meget data-tætheden kan øges ved hjælpe af ultralyds-teknikken.

De peger på, at det er nødvendigt, at udforske nye metoder, når det gælder data-storage.

"Vi er tæt på det maksimale af, hvad vi kan nå med de teknologier, som vi i dag anvender til magnetisk storage. Men der vil altid være behov for at lagre mere og mere information på mindre og mindre plads. Og helst til mindre omkostninger og med mindre energi-forbrug," siger professor Pallavi Dhagat.

Læs også_

Derfor vil harddisken få en lang og pinefuld død.

Tips: Sådan sletter du dine data på en sikker måde.

Så meget plads sluger Windows RT på en tablet-pc.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.