Minister melder hus forbi om omstridt dansk it-klub

Erhvervs- og Vækstministeren vil ikke tage stilling til udskældt offentlig it-klub, men henviser til styrelse, der også afviser at undersøge noget.

Læs også: 

Kræver minister griber ind: Omstridt it-klub skal tjekkes


Udskældt it-klub: Derfor vil vi gerne undersøges 

Sjældent har så mange aktører været på banen med kritik af en offentlig it-klub. 

Kritikken er således haglet ned fra leverandørerne Fujitsu og Traen, ligesom brancheforeningerne ITEK under Dansk Industri og IT-Branchen har været på banen.

Dertil kommer en forvaltningsekspert og politikere. 

Men lige lidt hjælper det tilsyneladende.

For selvom IT-Branchens formand Morten Bangsgaard senest krævede ministeren på banen og it-klubbens formand, Helle Berg, selv ønskede al tvivl ryddet af vejen, så melder Erhvervs - og Vækstminister Anne Vilhelmsen (SF) hus forbi.

Ministeriets departement oplyser til Computerworld, at ministeren ikke kan kommentere på den konkrete sag, og henviser i stedet til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Styrelsen har tidligere modtaget en klage fra Traen over konstruktionen af den offentlige it-klub, som opfattes som en konkurrent i markedet.

Men dengang ville man ikke afsætte ressourcer til det, og det 
er der ikke lavet om på.

Et spørgsmål om ressourcer
"Vi har tidligere afvist at behandle en klage om ulovlig statsstøtte. Det var vores vurdering, at det forventede udfald af sagen ikke ville stå mål med de ressourcer, som skulle til for at undersøge det nærmere," udtaler specialkonsulent Jesper Mølbæk fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Han peger samtidig på, at der "ikke umiddelbart er kommet nye oplysninger, som ændrer på den vurdering."

"Det er vigtigt for os, at vi bruger vores ressourcer bedst muligt. Derfor fokuserer vi på de sager, hvor vores arbejde kan få den største effekt," udtaler han videre.

Sbsys-klubben sidder i øjeblikket på cirka 20 procent af det offentlige ESDH-marked, og nye myndigheder strømmer til klubben.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.