Artikel top billede

Udskældt it-klub: Derfor vil vi gerne undersøges

Formanden for omdiskuteret offentlig it-klub vil gerne have al tvivl fejet af bordet via en gennemgang af lovligheden af klubbens konstruktion.

Læs også: Kræver minister griber ind: Nu skal it-klub tjekkes

Den offentlige esdh-klub SBSYS er voldsom upopulær målt på den kritik, som den efterhånden har fået fra mange aktører i branchen.

Seneste har IT-Branchens administrerende direktør Morten Bangsgaard krævet, at erhvervs og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) får hendes folk til at undersøge de konkurrenceretlige aspekter af klubben konstruktion.

Og kravet om en gennemgang hilser SBSYS-klubbens formand for Forretningsledelsen, Helle Berg, velkommen.

"Vi har hele tiden budt en eventuel gennemgang af konstruktionen velkommen, så en eventuel tvivl eller uklarhed kan fjernes," udtaler hun til Computerworld.

I tråd med gældende regler

Imidlertid understreger formanden, at konstruktionen er udarbejdet af "nogle af landets førende jurister på området", og derfor har klubben hele tiden været overbevist om, at alt er "helt i tråd med de gældende regler".

"Men når nogen stiller spørgsmål ved tingenes rigtighed, tager det naturligvis ressourcer, som det har været tilfælde i den aktuelle diskussion. Og derfor vil det være fint at få fjernet eventuelle tvivlsspørgsmål, så vi kan fortsætte med det, der er foreningens mål - og som jo er helt i tråd med regeringens politik," forklarer Helle Berg.

For i sidste ende at vil klubben "..tænke nyt og innovativt ude i kommunerne for at få mest muligt ud af de offentlige budgetter til glæde og gavn for borgerne".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.