Blandt andet af it-giganten Fujitsu, leverandøren Traen, en konservativ regionspolitiker og Dansk Industri.
Men det er lykkes klubben at få fejet en udbudsklage af bordet, ligesom en klage til Konkurrencestyrelsen over selve konstruktionen af klubben, slet ikke er blevet behandlet.
Faktum er nu, at klubben vokser og vokser, hvilket fremgår af et referat fra en generalforsamling i klubben fra slutningen af sidste år.
Heri fremgår det, at klubben, der består af offentlige myndigheder, og som er blevet kritiseret for at agere som privat spiller i markedet, udvider sin organisation.
Øget personale
Blandt andet er personalebudgettet steget.
Det sker for at frikøbe sekretær og projektkoordinator samt frikøb til formand og økonomiansvarlig. Ligesom en halv stilling skal købes for at øge "gennemsigtighed" i organisationen.
Tidligere har SBSYS afvist at give indsigt i en lang række papirer, der kaster lys over organisationens økonomi.
I øvrigt er sekretariatet for SBSYS placeret decentralt hos medlemsorganisationerne.
Flere udgifter stiger stærkt
Også udgifter til juridisk rådgivning er steget.
"Omkostningerne til juridisk bistand blev ligeledes stærkt øget pga. sagen i Konkurrencestyrelsen og behovet for rådgivning om udbud," hedder det i referatet, der også taler om "merforbrug" på "presseberedskab".
Også udgifter til drift og vedligehold af SBSYS er øget, blandt andet på grund af systemets vækst, "som gør, at vedligehold er mere omfattende end tidligere".
Og klubben er efterhånden også blevet en stor spiller i markedet.
"SBSYS dækker ca. 1/5 af landets borgere, så Brugerklubben er en væsentlig spiller på markedet," konkluderer Sbsys i referatet.
Skal gå efter bogen
Hos Sbsys bekræfter formanden for forretningsudvalget Helle Berg, der også er leder af it og digitalisering i Struer Kommune, at udgifterne i klubben stiger.
"Det er fuldstændigt rigtigt, at der afsættes flere midler til både administration, juridisk assistance og kommunikation," forklarer hun og peger på, at andet ville også være underligt.
For hun peger på, at rigtigt mange nye medlemmer er kommer, "fordi vi har en rigtig attraktiv forening, der hjælper til at få det optimale ud af borgernes penge".
"Og stor medlemstilgang øger både behovet for administration og kommunikation, ligesom den voksende kontakt og information udadtil, naturligvis også kræver, at der afsættes ressourcer."
Samtidig skal alt gå efter bogen.
"Endelig øger den fortsatte udvidelse af systemet samt flere medlemmer også behovet for juridisk assistance - ganske enkelt for, at vi ligesom tidligere kan blive ved med at sikre, at alle forhold er helt efter bogen," forklarer hun.
Nye medlemmer strømmer til
Og nye medlemmer i form af offentlige myndigheder strømmer til.
Alene i løbet af 2012 blev godkendt følgende nye medlemmer, Rebild Kommune, Horsens Kommune, Randers Kommune, Ishøj Kommune, Brønderslev Kommune og Jammerbugt Kommune.
Tilbage i 2011 tilmelder Herning Kommune sig ind i ordningen. Og på de næste sider kan du få et indblik i, hvilke overvejelser kommunen gjorde sig i den forbindelse.
Artiklen fortsætter på næste side...