Artikel top billede

SharePoint på en Windows Phone.

Her er Microsoft SharePoints største svagheder

Microsofts SharePoint-platform er uhyre populær, men ikke uden en række svagheder, som konkurrenterne kan udnytte.

Læs også:

Så vild bliver SharePoint 2013: Her er nyhederne

Her er de førende it-platforme til social software

"Microsoft SharePoint er omdrejningspunktet i mange virksomheders strategier inden for collaboration- og indholds-strategier, men vi føler os ikke overbeviste om, at virksomheder vil fortsætte med investere i SharePoint for at kunne levere et bredt udvalg af funktioner inden for social, web content, og indhold-levering."

Sådan skriver Forrester-analytiker John Rymer i et blogindlæg.

Forrester peger på, at mange brugere af SharePoint kæmper med at tage de mange funktioner i brug, og at selvom mange it-ledere er glade for SharePoint, så er mange forretningsledere mindre begejstrede i forhold til hvilken forretningsværdi, platformen leverer.

"It-ledere er mere tilfredse med SharePoint end forretnings-ledelsen, og denne tilfredshed driver en aggressiv ibrugtagen af nye SharePoint releases. Planerne om at tage den nye version i brug - SharePoint 2013 - er meget markante."

Her er svagrhederne ved SharePoint

Forrester peger ikke desto mindre på, at SharePoint og Microsoft har flere udfordringer i sigte, hvis dominansen på markedet for collaboration og intranet skal fortsætte.

- Forrester peger blandt andet på, at SharePoint Online kun oplever en begrænset vækst, hvilken åbner døren for andre cloud-baserede løsninger fra eksempelvis Google.

- Forrester mener også, at social er et af de områder, hvor SharePoint klarer sig mindre godt, og det er netop et område, mange virksomheder investerer i disse år. Det giver muligheder for konkurrenter som IBM og Jive.

- Endelig peger analysefirmaet på, at SharePoint har en udfordring på det mobile område. "Mobile er også hot i virksomhederne, og Microsofts manglende mobil-understøttelse åbner også døren for konkurrenterne."

Forrester forudser derfor, at en del af de virksomheder, der i dag kører med en SharePoint-løsning, vil begynde at supplere denne platform med andre produkter og services fra virksomheder som IBM, Google, Jive Software og Box.

Sådan ser markedet ud

En rapport fra Gartner har tidligere konkluderet, at blandt andre Microsoft og IBM fører an på markedet for social forretningssoftware, mens også Jive og Salesforce ligger i leder-segmentet.


Om SharePoint skrev Gartner blandt andet:

"Når man ser på alle værktøjerne, komponenterne og de forskellige services, der findes i Microsofts Sharepoint-økosystem, og alle funktionerne i grund-produktet, så har Sharepoint det bedste udvalg af muligheder blandt tilbuddene på markedet." 

Blandt de mindre positive ting ved SharePoint fremhævede Gartner - ligesom Forrester gør - blandt andet mobil-supporten.

"Det lange tidsrum mellem releases betyder, at det først er i den næste version, at Sharepoint vil være i stand til at levere almindelige ting som aktivitets-strømme, fornuftig mobil-support og en acceptabel bruger-oplevelse," lyder det fra Gartner.

Microsoft har dog nu lanceret SharePoint 2013, der blandt andet fokuserer på den mobile oplevelse. 

Udvalgte resultater fra undersøgelsen, som Forresters udtalelser bygger på, kan ses her:


Læs også:

Så vild bliver SharePoint 2013: Her er nyhederne

Her er de førende it-platforme til social software
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.