Artikel top billede

Øverst til højre ses tælleren, der viser, hvor meget du overvåges.

Se hvor meget du overvåges af din internetudbyder

Ved at installere en app til din browser kan du se helt nøjagtigt, hvor meget du overvåges på grund af logningsbekendtgørelsen.

Applikationen ved navn Logningstæller, der er udviklet til Google Chrome, viser dig, hvor meget webdata de danske teleselskaber gemmer om din færden på internettet.

"Vi ønsker at gøre danskerne opmærksomme på den voldsomme registrering, de udsættes for, når de bruger deres mobiltelefoner og internetforbindelser," oplyser Christian Panton, der aktiv hos den uafhængige tænketank Bitbureauet, til Computerworld.

Applikationen er simpel. I browseren kan du i din app liste se en tæller, der tikker, hver gang du har sendt webdata nok til at blive registreret.

Det sker for hver 500 pakke, som du sender eller modtager, når du via din computer eller telefon bevæger dig ud på internettet.

Gennem logningsbekendtgørelsen er din internetudbyder tvunget til at gemme såkaldt sessionsdata, der indeholder information om, hvilke hjemmesider du besøger.

Logningsbekendtgørelsen er usynlig

Christian Panton har udviklet applikationen for at gøre danskerne opmærksomme.

"Ved at vise omfanget, håber vi at rejse debatten, om hvorvidt det er rimeligt, at vi registrerer så voldsomt mange oplysninger om danskerne," siger Christian Panton.

Logningsbekendtgørelsen blev indført gennem Terrorpakke II og har til hensigt at give politiet mulighed for at bekæmpe international terrorisme.

Men ifølge Christian Panton er det langt fra alle danskere, der egentlig er klar over, hvor meget datalogning, de udsættes for.

"Terrorlogningen er usynlig for den almindelige borger. Den finder sted langt fra borgeren, dybt inde i et serverrum." afslutter Christian Panton.

Læs også:

Kaos hos politiet: Overvågningsdata roder rundt

Sådan kan du undgå at blive ramt af logningsbekendtgørelsen

Dansk it-tjeneste: Sådan overvåger vi myndighederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere