Øverst til højre ses tælleren, der viser, hvor meget du overvåges.

Se hvor meget du overvåges af din internetudbyder

Ved at installere en app til din browser kan du se helt nøjagtigt, hvor meget du overvåges på grund af logningsbekendtgørelsen.

Applikationen ved navn Logningstæller, der er udviklet til Google Chrome, viser dig, hvor meget webdata de danske teleselskaber gemmer om din færden på internettet.

"Vi ønsker at gøre danskerne opmærksomme på den voldsomme registrering, de udsættes for, når de bruger deres mobiltelefoner og internetforbindelser," oplyser Christian Panton, der aktiv hos den uafhængige tænketank Bitbureauet, til Computerworld.

Applikationen er simpel. I browseren kan du i din app liste se en tæller, der tikker, hver gang du har sendt webdata nok til at blive registreret.

Det sker for hver 500 pakke, som du sender eller modtager, når du via din computer eller telefon bevæger dig ud på internettet.

Gennem logningsbekendtgørelsen er din internetudbyder tvunget til at gemme såkaldt sessionsdata, der indeholder information om, hvilke hjemmesider du besøger.

Logningsbekendtgørelsen er usynlig
Christian Panton har udviklet applikationen for at gøre danskerne opmærksomme.

"Ved at vise omfanget, håber vi at rejse debatten, om hvorvidt det er rimeligt, at vi registrerer så voldsomt mange oplysninger om danskerne," siger Christian Panton.

Logningsbekendtgørelsen blev indført gennem Terrorpakke II og har til hensigt at give politiet mulighed for at bekæmpe international terrorisme.

Men ifølge Christian Panton er det langt fra alle danskere, der egentlig er klar over, hvor meget datalogning, de udsættes for.

"Terrorlogningen er usynlig for den almindelige borger. Den finder sted langt fra borgeren, dybt inde i et serverrum." afslutter Christian Panton.

Læs også:

Kaos hos politiet: Overvågningsdata roder rundt

Sådan kan du undgå at blive ramt af logningsbekendtgørelsen

Dansk it-tjeneste: Sådan overvåger vi myndighederne


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med en række store opdateringer til Teams: Se dem demonstreret her
Senere på året kan du se frem til at par nye funktioner i Teams. Microsoft er klar til at give dig større kontrol over samarbejdet på tværs af din organisation, men har også en overhaling klar til video-chat og det klassiske whiteboard. Få overblikket her.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Få en personlig demo af det moderne intranet anno 2019
At vælge den bedste, eller skal vi kalde det, den rette intranetplatform til din virksomhed eller organisation, er ikke nødvendigvis nogen let opgave. Sammenlignet med andre stykker software eller værktøjer til udførelse af specifikke behov, ja så er et intranet typisk en platform, der skal implementeres på tværs af hele virksomheden. Er et nyt intranet på virksomhedens tegnebræt for 2019 er dette din mulighed for at få en personlig demo af Colibo.