Artikel top billede

Øverst til højre ses tælleren, der viser, hvor meget du overvåges.

Se hvor meget du overvåges af din internetudbyder

Ved at installere en app til din browser kan du se helt nøjagtigt, hvor meget du overvåges på grund af logningsbekendtgørelsen.

Applikationen ved navn Logningstæller, der er udviklet til Google Chrome, viser dig, hvor meget webdata de danske teleselskaber gemmer om din færden på internettet.

"Vi ønsker at gøre danskerne opmærksomme på den voldsomme registrering, de udsættes for, når de bruger deres mobiltelefoner og internetforbindelser," oplyser Christian Panton, der aktiv hos den uafhængige tænketank Bitbureauet, til Computerworld.

Applikationen er simpel. I browseren kan du i din app liste se en tæller, der tikker, hver gang du har sendt webdata nok til at blive registreret.

Det sker for hver 500 pakke, som du sender eller modtager, når du via din computer eller telefon bevæger dig ud på internettet.

Gennem logningsbekendtgørelsen er din internetudbyder tvunget til at gemme såkaldt sessionsdata, der indeholder information om, hvilke hjemmesider du besøger.

Logningsbekendtgørelsen er usynlig

Christian Panton har udviklet applikationen for at gøre danskerne opmærksomme.

"Ved at vise omfanget, håber vi at rejse debatten, om hvorvidt det er rimeligt, at vi registrerer så voldsomt mange oplysninger om danskerne," siger Christian Panton.

Logningsbekendtgørelsen blev indført gennem Terrorpakke II og har til hensigt at give politiet mulighed for at bekæmpe international terrorisme.

Men ifølge Christian Panton er det langt fra alle danskere, der egentlig er klar over, hvor meget datalogning, de udsættes for.

"Terrorlogningen er usynlig for den almindelige borger. Den finder sted langt fra borgeren, dybt inde i et serverrum." afslutter Christian Panton.

Læs også:

Kaos hos politiet: Overvågningsdata roder rundt

Sådan kan du undgå at blive ramt af logningsbekendtgørelsen

Dansk it-tjeneste: Sådan overvåger vi myndighederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere