Øverst til højre ses tælleren, der viser, hvor meget du overvåges.

Se hvor meget du overvåges af din internetudbyder

Ved at installere en app til din browser kan du se helt nøjagtigt, hvor meget du overvåges på grund af logningsbekendtgørelsen.

Applikationen ved navn Logningstæller, der er udviklet til Google Chrome, viser dig, hvor meget webdata de danske teleselskaber gemmer om din færden på internettet.

"Vi ønsker at gøre danskerne opmærksomme på den voldsomme registrering, de udsættes for, når de bruger deres mobiltelefoner og internetforbindelser," oplyser Christian Panton, der aktiv hos den uafhængige tænketank Bitbureauet, til Computerworld.

Applikationen er simpel. I browseren kan du i din app liste se en tæller, der tikker, hver gang du har sendt webdata nok til at blive registreret.

Det sker for hver 500 pakke, som du sender eller modtager, når du via din computer eller telefon bevæger dig ud på internettet.

Gennem logningsbekendtgørelsen er din internetudbyder tvunget til at gemme såkaldt sessionsdata, der indeholder information om, hvilke hjemmesider du besøger.

Logningsbekendtgørelsen er usynlig
Christian Panton har udviklet applikationen for at gøre danskerne opmærksomme.

"Ved at vise omfanget, håber vi at rejse debatten, om hvorvidt det er rimeligt, at vi registrerer så voldsomt mange oplysninger om danskerne," siger Christian Panton.

Logningsbekendtgørelsen blev indført gennem Terrorpakke II og har til hensigt at give politiet mulighed for at bekæmpe international terrorisme.

Men ifølge Christian Panton er det langt fra alle danskere, der egentlig er klar over, hvor meget datalogning, de udsættes for.

"Terrorlogningen er usynlig for den almindelige borger. Den finder sted langt fra borgeren, dybt inde i et serverrum." afslutter Christian Panton.

Læs også:

Kaos hos politiet: Overvågningsdata roder rundt

Sådan kan du undgå at blive ramt af logningsbekendtgørelsen

Dansk it-tjeneste: Sådan overvåger vi myndighederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.