Artikel top billede

Sådan bliver dine medarbejdere mere effektive

Med ny hardware kan dine medarbejdere være med til at løfte toplinjen markant. Læs her, hvilke type virksomheder, der oplever de største vækstrater.

Mobilitet ser ikke bare smart ud. Det er også godt for omsætningen.

Det påpeger sikkerhedsselskabet Symantec i en ny, stor State of Mobility-undersøgelse.

Symantec-undersøgelsen viser, at virksomheder med medarbejdere på mobile platforme som smartphones og tablets oplever 44 procent større stigning i omsætningen i forhold til de virksomheder, som er totalt tilbageholdende med at lade medarbejderne bruge de mobile platforme.

Gevinsterne scores ifølge Symantec blandt andet på, at medarbejderne med mobile apparater bliver mere produktive, gør forretningsgangene mere smidige, øger kundetilfredshed og er bedre til at fastholde medarbejderne.

"Forskellen i resultater hos de virksomheder, der aktivt tager de mobile enheder til sig og de, der er tilbageholdende med det, er betydelig," forklarer it-sikkerhedsekspert Peter Schjøtt fra Symantec i forbindelse med udsendelsen af den store mobility-undersøgelse.

Innovation versus tradition

De mest aggressive mobil platformsbrugere, som Symantec kalder de "innovative virksomheder", har mindst halvdelen af medarbejderstaben på smartphones, som er betalt, supporteret og med politikker styret af virksomhederne.

Derimod er "de traditionelle virksomheder" mere tilbageholdende med brugen af mobility, lyder resultatet af Symantec-undersøgelsen, der er blevet udarbejdet på baggrund af godt 3.000 interviews med ansatte i virksomheder i 29 forskellige lande.

Undersøgelsen viser, at 74 procent af de traditionelle virksomheder mener, at risikoen ved brugen af mobile enheder ikke er anstrengelserne værd. 

Modsat mener 66 procent af de innovative virksomheder, at fordelene opvejer risiciene.

Nye løsninger på banen

Symantec hævder på baggrund af sin undersøgelse, at den traditionelle tankegang måske ligefrem kan være hæmmende for konkurrenceevnen hos virksomheder med intet eller lavt brug af mobile arbejdsredskaber til medarbejderne.

"Virksomheder, der har en proaktiv tilgang til de mobile platforme, opnår betydelig støre fordele end dem, der er afventende og først begynder at udvide den eksisterende forretning med de mobile platforme, når de er nødsaget til det for at leve op til konkurrencen," lyder konklusionen fra Symantecs Peter Schjøtt.

Produkter på vej 

En af de største hæmsko for en it-chef ved at invitere de mobile platforme indenfor er, at det kan være meget vanskeligt at holde medarbejdernes private data og virksomhedens datasæt adskilte.

Også selvom virksomheden har indkøbt en smartphone, da denne højst sandsynligt også vil blive brugt til private opkald og surfen rundt på nettet.

Derved risikerer en virksomhed, at de ansatte får hevet fortrolige arbejdsdokumenter ned på den bærbare enhed, hvorefter medarbejderne uforvarende slæber rundt på forretningshemmeligheder i milliardklassen på deres mobiltelefoner.

For at adskille de to størrelser - private data og virksomhedsdata - har virtualiseringsvirksomhederne VMware og Citrix begge arbejdet på løsninger i de seneste år med henblik på at bure virksomhedernes datasæt inde i sikre sandkasser.

VMware sender på den store Mobile World Congress i Barcelona, der bliver afholdt i denne uge, sin Horizon Suite på markedet.

Den nye suite skal blandt andet  hjælpe kunderne med at køre cloud apps og lade deres ansatte tilgå deres arbejdsdata og desktops sikkert og uden tab af kontrol, uanset hvor medarbejderne er i verden.

Du kan læse mere om VMwares Horizon-strategi her

Også Citrix har med sin XenMobile MDM-platform et produkt, der skal holde skæg og arbejde for sig, da administrationsdelen blandt flere funktioner kan sættes op til at styre, hvilke data og apps den enkelte medarbejder eller arbejdsgruppe skal have adgang til.

Og mon ikke vi fremover vil se flere af denne type løsninger, da it-analysehuset IDC vurderer, at 40 procent af arbejdsstyrken i 2015 vil være mobil.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.