Artikel top billede

Her er verdens bedste smartphone, mobil og tablet-pc

Mobile World Congress: Verdens største mobilmesse byder igen på Global Mobile Awards, hvor en lang række folk fra teleindustrien kårer verdens bedste smartphone, mobiltelefon, tablet-pc og apps.

Læs også:

Her er Nokias nye telefoner: Skal være vejen ud af krisen

Verdens største mobilmesse åbner med sultestrejke

For 18. år i træk har man nu kåret blandt andet verdens bedste smartphone og mobiltelefon i forbindelse med Mobile World Congress i Barcelona. 

Kåringerne er interessante, fordi det er teleindustriens egne folk, der står bag, sammen med analytikere, journalister og andre folk, der må formodes at have en viden på området.

Dommerpanelet vurderer de produkter, der er lanceret i det forgangne år og kårer vinderne i en række forskellige kategorier. 

Her er den bedste smartphone

Igen i år var det Samsung, der løb med den nok mest præstigefyldte pris for verdens bedste smartphone.

Vinderen blev nemlig Samsung Galaxy S3, som da også på mange måder er den noget nær perfekte smartphone.

"Med evnen til at levere på mange forskellige markeder, en beviselig global udbredelse og førende funktioner som Pop-Up Play video, Smart Stay screen og NFC er det her succeshistorien om Android," lyder begrundelsen fra dommerpanelet i Barcelona.

Dermed fortsætter Samsung succesen fra 2012, hvor selskabet vandt den samme pris med Samsung Galaxy S2. I 2011
vandt Apples iPhone 4 prisen.

I 2013-kåringerne løb Samsung også med prisen for at være den bedste device-producent i det hele taget i det forgangne år.

Det begrunder dommerpanelet med, at det har "været et fantastisk år for Samsung, og at selskabet fortsætter med at bygge en solid, global succes på tværs at dets device-udvalg."

Nokia vinder også pris

Bedste mobiltelefon er Nokia Asha 305, der er et interessant bud på en billig telefon, også kaldet en feature telefon, med masser af brugbare funktioner.

"Prisen er en anerkendelse af disse typer enheder på det globale marked. Nokias Asha 305 leverer den bedste bruger-oplevelse i form af en dual-SIM touchscreen telefon til en fornuftig pris på trods fra presset fra lavpris-smartphones," udtaler dommerpanelet.

Det er interessant, at Nokia har succes med netop denne type telefoner, da finnerne i år på Mobile World Congress netop lancerede produkter, der først og fremmest skal konkurrere på prisen.

Den bedste tablet-pc

Global Mobile Awards bød også på kåringen i en række andre kategorier. 

I kategorien bedste tablet-pc vandt Google og Asus for produktet Nexus 7.

Dommerne forklarer:

"Denne tablet har bragt troværdighed ind i syv-tommer-kategorien og har bragt den ud på massemarkedet med den perfekte kombination af ydeevne og mobilitet. En fantastisk all-rounder."

Tablet-prisen gik sidste år til Apple for iPad 2 - men i år må selskabet, der traditionelt aldrig deltager på selve Mobile World Congress i Barcelona, helt undvære en pris.

Det er i øvrigt også interessant, at Windows Phone-produkterne ikke løber med priser i Barcelona i år, selvom der er kommet mange spændende produkter på den front i det forgange år. 

Bedste apps og mobil-løsninger

Vanen tro kårede panelet også den bedste app til virksomheder, der i år blev Evernote, mens prisen for den bedste app til forbrugere gik til Facebook.

I kategorien bedste mobil-service til virksomheder vandt Mobilelron.

Begrundelsen er konkret version 5 af virksomhedens løsning til mobile device management, der gør det lettere for it-afdelingen i en virksomhed at styre indholdet og sikkerheden på de smartphones og tablets, medarbejderne bærer rundt på.

"Måske den mest omfattende tilgang til mobilitet i virksomheder med integration til stemme-biometri som en nøgle til differentiering. En anden markant styrke er det åbne SIM Development Kit og muligheden for at udviklere kan give apps stemme-understøttelse," skriver dommerpanalet.  

MobileIron er i øvrigt flere gange blevet fremhævet som en
førende leverandør på MDM-området
af blandt andre analysefirmaet Gartner.

Du kan se hele listen med vindere fra Global Mobile Awards her.

Læs også:

Her er Nokias nye telefoner: Skal være vejen ud af krisen

Verdens største mobilmesse åbner med sultestrejke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere