Artikel top billede

Her er dommen over Googles nye Nexus 7-tablet

Googles Nexus 7 skal nuppe kunder i den billigere ende af tablet-markedet. Se her, om anmelderne tror, at den mission vil lykkes.

Læs også:

Med Googles nye tablet er markeds-hysteriet komplet

Google klar med sin første tablet-pc: Her er den

Nu starter priskrigen på det boomende tablet-marked

For præcis en uge siden sluttede Google sig til den efterhånden overvældende skare af it-virksomheder, der har en tablet-pc i produktsortimentet.

Nexus 7, som Googles egen tablet hedder, er på mange måder kulmination på de seneste års markante fokus på tablet-pc'er, der blev indledt, da Apple kom med den første iPad.

I dag er udvalget større end nogensinde med tablet-pc'er i forskellige størrelser og prisklasser og med styresystemerne Android, iOS og det kommende Windows 8 som de bagvedliggende platforme.

Nexus kommer til at kæmpe for det

Konkurrencen er også ganske betydelig, og det er efterhånden svært at se, hvordan alle de mange tablet-producenter skal kunne få succes. Nogen må nødvendigvis blive taberen i kampen om kunderne.


Nexus 7 måler 198.5 x 120 x 10.45 mm

Vi har kastet et blik på nogle af de første anmeldelser af Google Nexus 7, der indikerer, hvordan den kommer til at klare sig.

Vi har endnu ikke selv haft mulighed for at teste Nexus 7, ligesom man endnu heller ikke kan forudbestille den her i Danmark endnu.

I den britiske del af Googles webbutik, lyder prisen på 159 pund, omkring 1500 kroner, så det er tydeligt, at søgeselskabet forsøger at lægge sig i den billige ende af markedet.

Her finder man allerede Amazons Kindle og Barnes & Noble med Nook Tablet.

Det er i høj grad i forhold til disse produkter, Google skal bedømmes.

Her er anmeldernes domme

Læs også:

Med Googles nye tablet er markeds-hysteriet komplet

Google klar med sin første tablet-pc: Her er den

Nu starter priskrigen på det boomende tablet-marked

Googles Nexus-tablet er naturligvis tæt integreret med selskabets mange web-tjenester, så der er masser af indholdsmæssige muligheder, uanset om det handler om underholdning eller produktivitet.

Det er dog også tilfældet hos de andre Android-tablets på markedet, så umiddelbart er det i høj grad hardwaren, der ser ud til at tiltrække sig opmærksomhed blandt anmelderne.

The Verge er et af de medier, der har testet Googles Nexus 7, og der lyder dommen:

"Googles Nexus 7 er ikke bare en fantastisk tablet for 200 dollars. Det er en fantastisk tablet. Punktum.
Faktisk er det den første Android-tablet, som jeg trygt kan anbefale til køberne - og ikke bare fordi den er billig (selvom det hjælper)."

"Nexus 7 leverer langt mere funktionalitet, end jeg havde ventet, og den leverer det i en pakke, der er strømlinet, smart og til en fornuftig pris."

"Tro det eller ej, men sidste gang jeg blev overrasket over et produkt med de samme kvaliteter, hed det iPad," skriver The Verge.

PC Magazine giver Nexus 7 karakteren 4,5 ud af fem mulige og skriver blandt andet:

"Google har skabt en kraftfuld, flot tablet til næsten en chokerende lav pris."

Blandt andet hæfter PC Magazine sig ved, at Nexus 7 på en række områder, eksempelvis hastigheden, er et mere attraktivt produkt end Amazons Kindle Fire, der hidtil har ført an blandt de billigere Android-tablets.

Plads til forbedringer

Techradar udtrykker også begejstring for Nexus 7 i sin foreløbige anmeldelse, men har dog også ønsker om forbedringer - eksempelvis et kamera bag på og mere hukommelse:

"Folk ønsker at have medie-indhold på tablets - de er måske ikke så bekymrende i forhold til at anvende telefonen som en personlig biograf, men når de kun kan downloade to eller tre HD-film til deres enhed, før den er fyldt op, så giver det anledning til bekymringer."

Endelig er der Cnet, der giver Nexus 7 karakteren fire ud af fem mulige.

"Nexus 7's quad-core Tegra 3 processor leverer en hurtig ydelse og en smuk og hurtigt reagerende skærm. Den er også behagelig at holde, og Android 4.1 tilføjer en række velkomne tilføjelser," lyder dommen.

Til gengæld mener Cnet også, at det trækker ned, at hukommelsen ikke kan udvides.

På næste side har vi samlet nogle videoer om Nexus 7 fra Google.

Videoer om Nexus 7

Læs også:

Med Googles nye tablet er markeds-hysteriet komplet

Google klar med sin første tablet-pc: Her er den

Nu starter priskrigen på det boomende tablet-marked

Anmeldelsen hos Cnet:

Googles præsentation af Nexus 7

Anmeldelsen hos The Verge:

Læs også:

Med Googles nye tablet er markeds-hysteriet komplet

Google klar med sin første tablet-pc: Her er den

Nu starter priskrigen på det boomende tablet-marked




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere