Artikel top billede

Musik-streaming sender cd-salget på pension

Trods en lang og indædt modvilje mod digital musik må musikbranchen nu indse, at det er den rigtige vej at gå. Det digitale salg er på vej til at sende cd'en ud i mørket.

Læs også:
IFPI: Alle net-udbydere får brev om Pirate Bay

IFPI: Danske pirater henter musik for 300 millioner

Topadvokat og piratjæger har vendt IFPI ryggen

Musik-branchen holdt i en meget lang periode fast i den gode gamle cd med næb og klør, og virkede mere indstillet på at føre retssager mod P2P-tjenester end at komme i gang med digitalt musiksalg.

Men den digitale salgskanal har nu vist sig at være stedet, hvor pengene skal tjenes i fremtiden.

Danskernes digitale musikforbrug er nemlig eksploderet i 2012.

Og for første gang nogensinde overhalede omsætningen for salget af digital musik det fysiske salg.

Det viser de friske nøgletal, som musikselskabernes brancheorganisation IFPI offentliggører i dag.

Har fundet forretningsmodellen

Trods tidligere tiders modvilje mod digital musik, og en heraf følgende dykkende omsætning, er musikbranchen igen ved at finde en god balance og forretningsmodel.

Det er et par af hovedkonklusionerne i rapporten fra IFPI.

Her kan man blandt andet læse, at 54 procent af musikselskabernes samlede omsætning nu stammer fra de digitale tjenester.

Det skyldes ikke mindst indtægter fra streaming-tjenester som Spotify, WiMP og Play, der alene i 2012 voksede med 94 procent.

Streaming står i dag for mere end 25 procent af det samlede musikmarked.

"Vi har de seneste år gjort alt, hvad vi kunne for at lægge skinner ud til det digitale tog. Derfor er det fantastisk, at forbrugerne er begyndt at tage de nye tjenester til sig. I sidste ende ligger vores eksistensberettigelse jo i at udgive god musik og samtidig sørge for, at forbrugerne har nogle tidssvarende muligheder for at få adgang til musikken," Henrik Daldorph, IFPI's bestyrelsesformand om rapporten.

Hifi-dinosaurer

Dem, der foretrækker en cd hjemme i privaten, er en uddøende race.

Salget er nemlig faldet med 27 procent alene i 2012.

Ser man på branchen som helhed, er dette fald dog næsten blevet indhentet via de digitale tjenester. Samlet set er branchens omsætning faldet med tre procent i 2012 og endte på 408 millioner kroner.

Og man ser lyst på den digitale fremtid og øjner ligefrem en vækst i 2013.

"Priserne på musik er langt lavere med streaming, end dengang man kun kunne få sine yndlingssange ved at købe en cd til 140 kroner. Til gengæld vælger rigtig mange danskere at bruge de nye tjenester. Og det vil uden tvivl skabe en samlet vækst i branchen, siger Henrik Daldorph.

Bygger digitale broer

Der er dog stadig en gruppe af musikelskere, der vender blikket i en helt anden og noget mere traditionel retning.

"Musikbranchen er i fuldt sving med at bygge nye digitale broer til musikglade danskere. Det er selvfølgelig ikke uden komplikationer, men formålet er simpelt. Det handler om at skabe et bæredygtigt musikliv ved at favne de muligheder den teknologiske udvikling giver os."

"Det har skabt vejen for en super effektiv distribution af ny dansk musik i ind- og udland. Og glædeligt er det jo, at vi samtidig oplever en genopstandelse af LP'en og en tydelig interesse for god hifi.lyd," siger Laura Littauer, direktør i Sundance Music.

Den samlede årsrapport Musikselskaber 2012 - tal og perspektiver kan læses på IFPI's webside.

Læs også:
IFPI: Alle net-udbydere får brev om Pirate Bay

IFPI: Danske pirater henter musik for 300 millioner

Topadvokat og piratjæger har vendt IFPI ryggen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.