Artikel top billede

Første danske ministerium sender Microsoft-mail i skyen

Stabilitet og sikkerhed var kodeordene, da Social- og Integrationsministeriet valgte at sende medarbejdernes postkasser ud i skyen.

Læs også:
Stortest: Derfor er Office 2013 den hidtil bedste version[

CIO i Grundfos vælger Office 365 til 13.000 ansatte

Det kan du forvente af ny Office 365 til erhvervslivet

"Før man kan gøre sine it-drømme til virkelighed, så skal der være en stabil drift som fundament," siger Anni Stahel, der er koncern it-chef i Social- og Integrationsministeriet.

Og hun har mærket problemerne på egen krop, for det ministerium hun er ansat i, er flere gange blevet ramt af strømnedbrud, overgravede kabler og efterdønninger af skybrud.

"Vi er skiftet til Microsofts Office 365-mail i skyen, og en af hovedbegrundelserne er, at firmaet kan levere en langt mere stabil mail-platform, end vi selv har mulighed for at levere," fortæller hun.

Tre slags strøm

Skyen lå dog ikke lige for, men krævede som udgangspunkt en tilladelse fra Datatilsynet. 

Tilladelsen blev indhentet, og Anni Stahel fremviser papiret, så Computerworld ved selvsyn kan konstatere, at der er givet grønt lys til, at arbejdet sparkes i gang.

"Der er krav om, at vores data ikke forlader Europa, og derfor var det naturligvis også et krav til leverandøren, da vi gik i gang."

Desuden var stabilitet, som nævnt, en afgørende faktor for at gå i skyen, og et besøg på Microsofts datacenter i Irland viste sig, at gøre indtryk.

"Strømmen i Datacentret kommer eksempelvis fra tre forskellige leverandører. En opløftende information, fordi vi ved flere lejligheder har haft problemer med netop strømnedbrud." 

Samtidig er sikkerhed en væsentlig faktor i et ministerium, og endnu et argument for at gå i skyen.

"Vi slipper for service, patches og anden vedligeholdelse og de nedlukninger, det medfører," fortæller Anni Stahel.

Social- og Integrationsministeriet valgte således skyen til deres mail, hvilket gjorde minister Karen Hækkerup (S) til "den første danske minister med en cloud-baseret mail hos Microsoft". 

Mere eller mindre cloud 
Strategien i ministeriet, i de næste tre til fem år, går da også i retning af mere cloud.

"Med den hastighed som it-branchen lever i, så er det svært at se alt for langt ud i fremtiden, men vi arbejder mod it as a service med cloud hosting as a service som mellemstation," fortæller hun.

Det er dog ikke alt, der kan puttes i skyen, når man arbejder med følsomme data.

"Systemer, hvor vi eksempelvis anvender cpr-numre, vil vi ikke hoste på denne vis, hvilket også betyder, at vi langt fra kan sende alt ud i skyen. Vi har cirka 25 terabyte data, og halvdelen af dem, kommer næppe til at forlade matriklen, som det ser ud i øjeblikket."

Social-og Integrationsministeriets koncern består af departementet, samt en række styrelser som eksempelvis Ankestyrelsen.

Læs også:
[b]Stortest: Derfor er Office 2013 den hidtil bedste version
[/b]

CIO i Grundfos vælger Office 365 til 13.000 ansatte

Det kan du forvente af ny Office 365 til erhvervslivet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.