Artikel top billede

Microsoft pønser på fire årlige opdateringer af din Office

Microsoft arbejder på muligheden for at opgradere din Office helt op til fire gange om året.

Læs også: Microsoft-plan: Du skal have nyt ERP-system hvert år.

Fremover kan Microsoft meget vel begynde at opgradrere Office 2013 så ofte som fire gange om året.

Dermed kan Microsoft være på vej med et markant kursskifte i forhold til den opgraderings-politik, som selskabets ellers har fulgt i mange år, med udsendelsen af store opgraderinger cirka hvert tredje år.

Grundlaget er, at Microsoft er ved at være klar med forskellige organisatoriske ændringer, der betyder, at selskabet er bedre gearet til at udsende de kvartalsmæssige opgraderinger.

Får muligheden

Dette arbejde har ikke mindst været båret frem af den cloudbaserede Office 365, som Microsoft allerede udsender kvartals-mæssige opgraderinger til.

"Og med de nye klient-abonnementer får vi nu muligheden for at udsende opgraderinger hvert kvartal til også desktop-versionen af Office 2013," siger Kurt DelBene, der er chef for Microsofts Windows-division.

Han peger på, at Microsoft i grove træk har opgraderet den cloud-baserede Office 365 hver tredje måned.

Der har været tale om opgraderinger og ændringer til både SharePoint, Exchange, Lync, Word, Excel og PowerPoint.

En af de store fordele

Microsoft har ofte peget på de hastige opdateringer som en af fordelene for de kunder, der skifter fra den traditionelle licens-model - hvor man én gang for alle køber sin desktop-software - og til en abonnements- og cloudbåret løsning.

Det har dog hidtil været sparsomt med oplysninger om, hvor ofte Microsoft ville udsende opgraderinger og opdateringer.

Det store spørgsmål er nu, hvad de hyppige opgraderinger egentlig vil komme til at indeholde. Vil der være tale om store ændringer - eksempelvis med nye features og lignende - eller vil der blot være tale om små justeringer og rettelser hist og pist?

"Jeg tror, at vi nærme os en model, hvor vi arbejder med både korte intervaller og længere intervaller," siger Kurt DelBene.

"Udviklingsarbejdet tager jo noget tid, når man strukturelt ændrer i fundamentet til Exchange eller SharePoint eller Office-applikationerne," siger han.

Sådan kan fremtidens opgraderings-model se ud

Derfor mener Windows-chefen, at fremtiden meget vel kan byde på model, hvor den korte cyklus - opgraderinger hver tredje måned - vil bestå af tilføjelsen af flere features, mens den lange cyklus - måske hvert tredje år - vil bestå af tunge opgraderinger af systemernes fundament.

Det vil i givet fald betyde, at Microsoft vil udsende løbende opgraderinger af Office 2013 hver tredje måned i tre år, hvor systemet så kan blive massivt opgraderet til Office 2016 (eller hvad navnet nu må blive).

Analytikere peger dog på, at man ikke skal investere i den cloudbaserede Office-løsning alene på grund af de hyppige opgraderinger.

"Det vil være som at købe en bil alene på grund af kopholderen," siger en analytiker.

Også når det gælder de store ERP-systemer, arbejder Microsoft med en plan om hyppige opgraderinger. Det kan du læse mere om her: Microsoft-plan: Du skal have nyt ERP-system hvert år.

Læs også: Microsoft-plan: Du skal have nyt ERP-system hvert år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.