Artikel top billede

Danske internetudbydere vil indføre mere net-filtrering

Danske internetudbydere arbejder aktivt for at indføre øget internetfiltrering.

Læs også:
Derfor har Danmark brug for endnu mere DNS-blokering

Derfor fjerner ingen de forældede DNS-blokeringer

Advarsel: DNS-blokeringer er vejen mod censureret internet

ISP Sikkerhedsforum, der er en sammenslutning af en række større danske internetudbydere, arbejder aktivt på at undersøge mulighederne for at filtrere danskernes brug af internettet.

Forslaget skal være med til at sætte en stopper for den it-kriminalitet, der rammer internetudbydernes kunder.

"Vi har undersøgt mulighederne for at fange kundens trafik og lede vedkommende hen på en hjemmeside, hvor kunden bliver fortalt, at vedkommende computer er inficeret med den eller den virus," fortæller Torben Mellerup, der er formand for ISP Sikkerhedsforum.

Et af de tiltag som ISP Sikkerhedsforum har undersøgt, er den såkaldte walled garden-model.

Sådan virker modellen

Modellen kendetegnes ved, at internetudbyderen holder øje med kundernes internettrafik, hvor efterfølgende analyse viser, om der er kommunikation fra kundens ip-adresse til ip-adresser, der er relateret til it-kriminalitet.

Medlemmerne af ISP Sikkerhedsforum tæller blandt andet TDC, Telia og Stofa.

ISP Sikkerhedsforum: Vi undersøger mulighederne
Ifølge Torben Mellerup har ISP Sikkerhedsforum sammen med medlemmerne allerede undersøgt flere muligheder med henblik på at indføre et filter.

"Vi har haft diskussioner med teleindustrien omkring det, der kaldes en walled garden-løsning," siger Torben Mellerup.

Og det er planen, at ISP Sikkerhedsforum vil åbne op for diskussionen igen til efteråret.

I har undersøgt flere modeller, og har udarbejdet forslag. Er dette noget I arbejder aktivt for at få indført?

"Ikke lige i øjeblikket, fordi der er en masse andre ting. Men vi har diskuteret, og har overvejet at tage det op igen til efteråret,"

Så det betyder, at I arbejder aktivt for at indføre filter løsning?

"Vi vil helt sikkert kigge mere på det i efteråret." siger Torben Mellerup.

Læs også: Her er gevinsten ved øget blokering af nettets indhold.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.