Artikel top billede

Ny milliardbøde til Microsoft: Skal betale 4,2 mia til EU

EU har udstedt en ny kæmpebøde til Microsoft, der skal betale gigantiske 4,3 milliarder kroner til EU. Se her, hvorfor selskabet nu rammes af en ny bøde i milliardklassen.

EU har netop udstedt en ny bøde til Microsoft på knap 4,2 milliarder kroner.

Det sker, fordi Microsoft ikke har levet op til en tidligere aftale om, at selskabet skulle tilbyde brugere af Windows valget mellem flere forskellige browsere.

Tidligere har Microsofts egen browser, Internet Explorer, været koblet sammen med styresystemet Windows.

Bryder frivillig aftale

EU-Kommissionen meddeler ifølge Wall Street Journal, at Microsoft er det første selskab, der har brudt en frivillig aftale med konkurrence-regulerende myndigheder.

Det har betydet, at omkring 15 millioner forbrugere ikke som aftalt er blevet tilbudt at anvende en af Internet Explorers alternativer - som Chrome, Firefox og Opera - når de sætter en ny Windows-computer op.

Du kan se, hvordan modellen skulle have set ud her.

Joaquin Almunia fra EU peger på, at EU-Kommissionen lægger stor vægt på de frivillige aftaler i forbindelse med konkurrence-sager.

De gør det nemlig muligt hurtigt at få lukket sagerne, som ellers kan køre i mange år i retssystemet.

"Men det kræver streng fokus på, at aftalerne overholdes. Det er alvorligt, hvis aftalerne bliver brudt, og det må sanktionerne afspejle," siger han.

Det ventes ikke, at Microsoft vil anke milliard-bøden. Selskabet har nemlig tidligere erkendt, at det ikke har overholdt aftalen på grund af en 'teknisk fejl.'

Microsoft har tidligere erkendt at boksen med forskellige browser-valgmuligheder ikke er blevet vist til brugerne i perioden fra februar 2011 til juli 2012.

Læs også:

Her er Windows-brugernes frie browser-valg

Microsoft: Sådan gør vi med EU's browser-krav

Mega-bøde truer igen Microsoft

Anklage: Microsoft holder rivaler ude af markedet

Anklage: Så meget har Microsoft skadet Mozilla

Frit browser-valg gælder ikke for din tablet-pc
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.