Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Ny milliardbøde til Microsoft: Skal betale 4,2 mia til EU

EU har udstedt en ny kæmpebøde til Microsoft, der skal betale gigantiske 4,3 milliarder kroner til EU. Se her, hvorfor selskabet nu rammes af en ny bøde i milliardklassen.

EU har netop udstedt en ny bøde til Microsoft på knap 4,2 milliarder kroner.

Det sker, fordi Microsoft ikke har levet op til en tidligere aftale om, at selskabet skulle tilbyde brugere af Windows valget mellem flere forskellige browsere.

Tidligere har Microsofts egen browser, Internet Explorer, været koblet sammen med styresystemet Windows.

Bryder frivillig aftale

EU-Kommissionen meddeler ifølge Wall Street Journal, at Microsoft er det første selskab, der har brudt en frivillig aftale med konkurrence-regulerende myndigheder.

Det har betydet, at omkring 15 millioner forbrugere ikke som aftalt er blevet tilbudt at anvende en af Internet Explorers alternativer - som Chrome, Firefox og Opera - når de sætter en ny Windows-computer op.

Du kan se, hvordan modellen skulle have set ud her.

Joaquin Almunia fra EU peger på, at EU-Kommissionen lægger stor vægt på de frivillige aftaler i forbindelse med konkurrence-sager.

De gør det nemlig muligt hurtigt at få lukket sagerne, som ellers kan køre i mange år i retssystemet.

"Men det kræver streng fokus på, at aftalerne overholdes. Det er alvorligt, hvis aftalerne bliver brudt, og det må sanktionerne afspejle," siger han.

Det ventes ikke, at Microsoft vil anke milliard-bøden. Selskabet har nemlig tidligere erkendt, at det ikke har overholdt aftalen på grund af en 'teknisk fejl.'

Microsoft har tidligere erkendt at boksen med forskellige browser-valgmuligheder ikke er blevet vist til brugerne i perioden fra februar 2011 til juli 2012.

Læs også:

Her er Windows-brugernes frie browser-valg

Microsoft: Sådan gør vi med EU's browser-krav

Mega-bøde truer igen Microsoft

Anklage: Microsoft holder rivaler ude af markedet

Anklage: Så meget har Microsoft skadet Mozilla

Frit browser-valg gælder ikke for din tablet-pc
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere