Artikel top billede

Ny milliardbøde til Microsoft: Skal betale 4,2 mia til EU

EU har udstedt en ny kæmpebøde til Microsoft, der skal betale gigantiske 4,3 milliarder kroner til EU. Se her, hvorfor selskabet nu rammes af en ny bøde i milliardklassen.

EU har netop udstedt en ny bøde til Microsoft på knap 4,2 milliarder kroner.

Det sker, fordi Microsoft ikke har levet op til en tidligere aftale om, at selskabet skulle tilbyde brugere af Windows valget mellem flere forskellige browsere.

Tidligere har Microsofts egen browser, Internet Explorer, været koblet sammen med styresystemet Windows.

Bryder frivillig aftale

EU-Kommissionen meddeler ifølge Wall Street Journal, at Microsoft er det første selskab, der har brudt en frivillig aftale med konkurrence-regulerende myndigheder.

Det har betydet, at omkring 15 millioner forbrugere ikke som aftalt er blevet tilbudt at anvende en af Internet Explorers alternativer - som Chrome, Firefox og Opera - når de sætter en ny Windows-computer op.

Du kan se, hvordan modellen skulle have set ud her.

Joaquin Almunia fra EU peger på, at EU-Kommissionen lægger stor vægt på de frivillige aftaler i forbindelse med konkurrence-sager.

De gør det nemlig muligt hurtigt at få lukket sagerne, som ellers kan køre i mange år i retssystemet.

"Men det kræver streng fokus på, at aftalerne overholdes. Det er alvorligt, hvis aftalerne bliver brudt, og det må sanktionerne afspejle," siger han.

Det ventes ikke, at Microsoft vil anke milliard-bøden. Selskabet har nemlig tidligere erkendt, at det ikke har overholdt aftalen på grund af en 'teknisk fejl.'

Microsoft har tidligere erkendt at boksen med forskellige browser-valgmuligheder ikke er blevet vist til brugerne i perioden fra februar 2011 til juli 2012.

Læs også:

Her er Windows-brugernes frie browser-valg

Microsoft: Sådan gør vi med EU's browser-krav

Mega-bøde truer igen Microsoft

Anklage: Microsoft holder rivaler ude af markedet

Anklage: Så meget har Microsoft skadet Mozilla

Frit browser-valg gælder ikke for din tablet-pc
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere