Artikel top billede

Anklage: Microsoft holder rivaler ude af markedet

Mozilla mener, at Microsoft igen med fuldt overlæg holder konkurrerende browsere langt væk fra Windows. Det sker på en helt ny måde.

Microsoft forhindrer med vilje konkurrenterne i at komme til fadet med deres browsere i det kommende styresystem, Windows 8.

Sådan lyder beskyldningen fra Mozilla, der er selskabet bag browseren Firefox.

Mozilla mener, at Microsoft har bygget Windows 8 på en måde, der giver problemer for Firefox og andre konkurrenter til Microsofts egen browser, Internet Explorer.

Ekko fra stor browser-sag

Beskyldningerne giver mindelser om den store browser-sag, der for et par år tvang Microsoft til at åbne op for rivaliserende browsere. Det kan du læse mere om her.

Mozilla har endnu ikke indgivet en formel klage eller sagsøgt Microsoft.

Men Harvey Anderson fra Mozilla siger til Financial Times, at Mozilla straks vil handle, "hvis vi er nødt til det."

Vil bekæmpe Apple

Årsagen til Mozillas protester skal findes i Microsofts ønske om at bekæmpe Apples dominans på tablet-markedet.

Her spiller Windows 8 en ganske central rolle.

Styresystemet vil komme til at køre på de energivenlige ARM-processorer fremfor de Intel-kompatible chip, som Microsoft ellers altid har svoret til.

Men de ARM-baserede maskiner er indtil videre alene blevet designet til at køre med Internet Explorer, mener Mozilla, hvilket altså udelukker rivaliserende browsere som Googles Chrome, Firefox og Apples Safari.

Disse browsere vil dog fortsat kunne køre på de Intel-baserede maskiner, som Microsoft da også lancerer en særlig Intel-baseret version af Windows 8 til.

"Det vil forhinde den fri konkurrence, hvis ikke brugere og udviklere har mulighed for selv at vælge," siger Harvey Anderson til Financial Times.

Læs også:

IE fjernes fra Windows - hvem har gavn af det?.

Microsofts forslag til frit browser-valg i ny modvind.

ECIS foreslår en 'fair' browser-valgskærm.

Microsoft-rivaler vil have ændret browser-forslag.

Her er de mest populære browsere i Danmark.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere