Artikel top billede

Finn Petersen - Foto: Steen Brogaard / Erhvervsstyrelsen

Dansker til tops i magtfuld telegruppe

Interview: Som næstformand for en europæisk telegruppe skal Finn Petersen være med til at bestemme, hvordan Europa skal strikke telepolitikken sammen. Læs hvordan han vil gribe opgaven an.

Læs også:
Magtfuld tele-direktør stopper i staten - har nye planer

Offentligheden må intet vide: Danskere forhandler om nettets fremtid

Finn Petersen, der er vicedirektør ved Erhvervsstyrelsen, sætter sig nu på næstformandsposten i EU's Frekvenspolitikgruppe, RSPG (Radio Spectrum Policy Group).

Som næstformand i gruppen har Finn Petersen stor indflydelse på, hvilke frekvenser der skal benyttes i Danmark og resten af Europa i fremtiden.

"Som næstformand skal jeg først og fremmest være med til drive arbejdet fremad. Det er de enkelte landes repræsentanter, der former policy-rådene, men jeg kan selvfølgelig prioritere ting, som vi mener er væsentlige," fortæller Finn Petersen via en telefonforbindelse fra Ljubljana i Slovenien.

Og næstformandsposten bliver ikke sidste stop for Erhvervsstyrelsens vicedirektør. Planen er at sætte sig på formandsposten i efteråret 2014.

Formålet med RSPG er at rådgive EU-Kommissionen omkring frekvenspolitiske og frekvensmæssige forhold.

Her er ansvarsområderne
Som næstformand i gruppen får Finn Petersen rollen som strateg.

"Jeg er jo selvfølgelig med til at lægge den overordnede strategi, der handler om, hvad jeg sammen med formanden skal drøfte med kommissionen, som er sekretariat for gruppen," fortæller Finn Petersen og forsætter:

"Den rigtig store rolle kommer selvfølgelig, når formandsposten overdrages, hvor formanden har ansvaret for at tilrettelægge arbejdet og prioritere de indsatsområder, vi skal arbejde med. Formanden rolle er selvsagt også at skabe enighed om de forskellige forslag."

Overordnet er arbejdsområdet afgrænset til området indenfor EU, men Finn Petersen vil også få magt i et større sammenhæng.

"På verdensplan skal der afholdes radiokonference i 2015, ikke kun med EU-landene, men med deltagere fra hele verden, og den er ganske afgørende for hele udviklingen indenfor det mobile og trådløse område," siger Finn Petersen.

Han fremhæver samtidig, at Danmark faktisk allerede har haft en fremtrædende position i gruppen.

"Danmark har en frekvensstrategi, hvor vi selv har identificeret vores muligheder, og de fleste af disse frekvensbånd er direkte afspejlet i gruppens forslag til nye mobilfrekvenser i Europa. Danmark har derfor allerede væsentlig indflydelse på, hvad der arbejdes med," fortæller Finn Petersen.

Det er ikke første gang, at Danmark sidder på de helt tunge poster i RSPG. Ved oprettelsen i 2002 var det Jørgen Abild Andersen, der blev indsat som formand.

Læs også:
Magtfuld tele-direktør stopper i staten - har nye planer

Offentligheden må intet vide: Danskere forhandler om nettets fremtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.